مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,872
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

762
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ویژگی های مورفولوژیکی و بیوشیمیایی میوه تعدادی از ارقام انار در شرایط آب و هوایی ساوه

صفحات

 صفحه شروع 69 | صفحه پایان 87

چکیده

 به منظور بررسی برخی از صفات مورفولوژیکی و بیوشیمیایی میوه, یازده رقم تجاری انار با استفاده از 26 صفت کمی و کیفی میوه مورد ارزیابی قرار گرفتند. کلیه صفات مورد بررسی به غیر از درصد پوست و درصد دانه, اختلاف معنی داری در بین ارقام داشتند که نشان دهنده تنوع در هر صفت است. بیشترین ظرفیت آنتی اکسیدانی مربوط به ارقام ملس شیرین, یوسف خانی و شیشه کپ بود. نتایج تجزیه همبستگی ساده صفات, وجود همبستگی مثبت و منفی معنی داری را بین برخی از صفات مهم نشان داد. میزان فنل کل با ظرفیت آنتی اکسیدانی رابطه مثبت قوی و معنی داری را در سطح 1 درصد نشان داد, اما مقدارآنتوسیانین با ظرفیت آنتی اکسیدانی همبستگی نداشت. بر اساس تجزیه کلاستر ارقام به پنج گروه اصلی تقسیم شدند. گروه ها در صفات وزن دانه و میوه,TSS  و TA  تفاوت معنی دار داشتند و فنل کل نیز در تشکیل کلاسترها موثر بود. بر اساس تجزیه عامل ها صفات موثر در شش گروه عاملی قرار گرفتند که مجموعا 93.9 درصد واریانس کل را توجیه کردند. صفات مربوط به وزن میوه, دانه و پوست و حجم آب میوه در 100 دانه از اجزای تشکیل دهنده عامل اول (PC1) بودند و صفات مربوط بهpH , EC, TA, ظرفیت آنتی اکسیدانی و فنل کل در عامل دوم (PC2) قرار گرفتند. با استفاده از سه عامل اصلی, موقعیت ارقام در تجزیه تری پلات نشان داد که ارقام شیرین شهوار, نادری و بینی کج سبزوار از نظر عامل اول و ارقام شیشه کپ, ملس یزد و ملس ترش از نظر عامل دوم قوی بودند. به طور کلی با توجه به صفات اثر گذار اصلی ارقام ملس اصفهان, ملس شیرین, نادری و شیرین شهوار در یک گروه, ارقام شیشه کپ, ملس ترش, ملس یزد, یوسف خانی, اشکذر و بینی کج در گروه دیگر و رقم پوست سیاه ساوه در گروه مجزایی قرار گرفتند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    تاتاری، مریم، فتوحی قزوینی، رضا، قاسم نژاد، محمود، موسوی، سیداصغر، و طباطبایی، سیدضیاالدین. (1390). ویژگی های مورفولوژیکی و بیوشیمیایی میوه تعدادی از ارقام انار در شرایط آب و هوایی ساوه. مجله به نژادی نهال و بذر (نهال و بذر)، 27-1(1)، 69-87. SID. https://sid.ir/paper/147082/fa

    Vancouver: کپی

    تاتاری مریم، فتوحی قزوینی رضا، قاسم نژاد محمود، موسوی سیداصغر، طباطبایی سیدضیاالدین. ویژگی های مورفولوژیکی و بیوشیمیایی میوه تعدادی از ارقام انار در شرایط آب و هوایی ساوه. مجله به نژادی نهال و بذر (نهال و بذر)[Internet]. 1390؛27-1(1):69-87. Available from: https://sid.ir/paper/147082/fa

    IEEE: کپی

    مریم تاتاری، رضا فتوحی قزوینی، محمود قاسم نژاد، سیداصغر موسوی، و سیدضیاالدین طباطبایی، “ویژگی های مورفولوژیکی و بیوشیمیایی میوه تعدادی از ارقام انار در شرایط آب و هوایی ساوه،” مجله به نژادی نهال و بذر (نهال و بذر)، vol. 27-1، no. 1، pp. 69–87، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/147082/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button