مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,344
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

265
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

4

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

سهم فتوسنتز جاری سنبله و برگ ها و انتقال مجدد قندهای محلول ساقه در شکل گیری عملکرد دانه دو رقم گندم نان در شرایط تنش رطوبتی پس از گرده افشانی

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 19

چکیده

 در اغلب مطالعاتی که به منظور بررسی نقش فتوسنتز جاری در شکل گیری عملکرد دانه گندم صورت می گیرند, به مطالعه فتوسنتز برگ ها اکتفا می شود و نقش فتوسنتز سنبله کمتر مورد توجه قرار می گیرد. در همین راستا از یک بررسی گلخانه ای به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی بر روی دو رقم گندم نان (مرودشت و زاگرس) و در سه تکرار استفاده شد. تیمارهای حذف فتوسنتز سنبله و کل بوته در ابتدای مرحله پر شدن دانه (14 روز بعد از گرده افشانی) و تیمارهای تنش رطوبتی در مرحله تقسیم سلولی و پر شدن دانه ها اعمال شدند. اعمال تنش رطوبتی در هر دو سطح موجب کاهش بیشتر عملکرد دانه در رقم مرودشت شد. اما حذف فتوسنتز سنبله و کل بوته بوسیله مواد خشک کننده مانند یدید پتاسیم که اثر تنش رطوبتی را بر روی فتوسنتز بازسازی می کنند, موجب کاهش بیشتر عملکرد دانه در رقم زاگرس نسبت به رقم مرودشت شد. این نتایج نشان دادند که پایداری بیشتر عملکرد دانه رقم زاگرس در شرایط تنش رطوبتی بیشتر به علت مقاومت سیستم فتوسنتزی آن نسبت به تنش رطوبتی بود. حذف فتوسنتز سنبله و کل بوته نشان داد که نقش فتوسنتز جاری سنبله در مرحله پر شدن دانه در شکل گیری عملکرد دانه هر دو رقم گندم به طور میانگین 43% و نقش فتوسنتز جاری کل بوته و برگ ها در همین شرایط به ترتیب 68% و 25% بود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سعیدی، محسن، مرادی، فواد، و جلالی هنرمند، سعید. (1390). سهم فتوسنتز جاری سنبله و برگ ها و انتقال مجدد قندهای محلول ساقه در شکل گیری عملکرد دانه دو رقم گندم نان در شرایط تنش رطوبتی پس از گرده افشانی. مجله به زراعی نهال و بذر (نهال و بذر)، 27-2(1)، 1-19. SID. https://sid.ir/paper/147129/fa

    Vancouver: کپی

    سعیدی محسن، مرادی فواد، جلالی هنرمند سعید. سهم فتوسنتز جاری سنبله و برگ ها و انتقال مجدد قندهای محلول ساقه در شکل گیری عملکرد دانه دو رقم گندم نان در شرایط تنش رطوبتی پس از گرده افشانی. مجله به زراعی نهال و بذر (نهال و بذر)[Internet]. 1390؛27-2(1):1-19. Available from: https://sid.ir/paper/147129/fa

    IEEE: کپی

    محسن سعیدی، فواد مرادی، و سعید جلالی هنرمند، “سهم فتوسنتز جاری سنبله و برگ ها و انتقال مجدد قندهای محلول ساقه در شکل گیری عملکرد دانه دو رقم گندم نان در شرایط تنش رطوبتی پس از گرده افشانی،” مجله به زراعی نهال و بذر (نهال و بذر)، vol. 27-2، no. 1، pp. 1–19، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/147129/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button