مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

898
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

630
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر حذف آبیاری در مراحل مختلف رشد بر عملکرد دانه و برخی صفات زراعی دو ژنوتیپ کنجد

صفحات

 صفحه شروع 67 | صفحه پایان 79

چکیده

 این بررسی به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار به مدت دو سال (1385 و 1386) در مرکز تحقیقات کشاورزی جیرفت و کهنوج اجرا شد. عامل اول حذف آبیاری در پنج سطح شامل: 1- حذف آبیاری از مرحله 6-4 برگی تا قبل از شروع گلدهی, 2- حذف آبیاری از مرحله 6-4 برگی تا گلدهی کامل, 3- حذف آبیاری از مرحله خاتمه گلدهی تا پایان فصل رشد, 4- حذف آبیاری از مرحله 6-4 برگی تا قبل از شروع گلدهی و از مرحله خاتمه گلدهی تا پایان فصل رشد, 5- آبیاری کامل بر اساس 100 میلی متر تبخیر از سطح تشتک کلاس A و عامل دوم شامل در ژنوتیپ کنجد (لاین JL-13 و محلی جیرفت) بود. صفات مورد مطالعه عبارت بودند از: تعداد شاخه فرعی در بوته, تعداد کپسول در بوته, تعداد دانه در کپسول, وزن هزار دانه, درصد روغن دانه, ارتفاع بوته, عملکرد بیولوژیک, عملکرد دانه و شاخص برداشت. نتایج نشان داد که اثر حذف آبیاری در مراحل مختلف رشد بر عملکرد دانه, تعداد کپسول در بوته, تعداد دانه در کپسول, وزن هزار دانه, تعداد شاخه فرعی, ارتفاع بوته, عملکرد بیولوژیک و شاخص برداشت معنی دار شد. حذف آبیاری در مراحل مختلف رشد باعث کاهش عملکرد دانه, اجزاء عملکرد, تعداد شاخه فرعی, ارتفاع بوته, عملکرد بیولوژیک و شاخص برداشت شد. میزان کاهش عملکرد دانه, اجزاء عملکرد و هم چنین صفات تعداد شاخه فرعی, ارتفاع بوته, عملکرد بیولوژیک و شاخص برداشت در تیمار حذف آبیاری از مرحله 6-4 برگی تا قبل از شروع گلدهی, به میزان قابل توجهی کمتر از سایر تیمارهای حذف آبیاری بود و این تیمار بیشترین عملکرد دانه را بعد از شاهد تولید نمود. حذف آبیاری از مرحله 6-4 برگی تا قبل از شروع گلدهی و از مرحله خاتمه گلدهی تا پایان فصل برداشت, تاثیر قابل توجهی بر عملکرد دانه و اجزاء عملکرد داشت و کمترین عملکرد دانه از این تیمار بدست آمد. در بین ژنوتیپ های مورد بررسی لاین JL-13 در شرایط تنش خشکی و بدون تنش از عملکرد دانه بیشتری نسبت به رقم محلی جیرفت برخوردار بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آیین، احمد. (1392). اثر حذف آبیاری در مراحل مختلف رشد بر عملکرد دانه و برخی صفات زراعی دو ژنوتیپ کنجد. مجله به زراعی نهال و بذر (نهال و بذر)، 29-2(1)، 67-79. SID. https://sid.ir/paper/147216/fa

    Vancouver: کپی

    آیین احمد. اثر حذف آبیاری در مراحل مختلف رشد بر عملکرد دانه و برخی صفات زراعی دو ژنوتیپ کنجد. مجله به زراعی نهال و بذر (نهال و بذر)[Internet]. 1392؛29-2(1):67-79. Available from: https://sid.ir/paper/147216/fa

    IEEE: کپی

    احمد آیین، “اثر حذف آبیاری در مراحل مختلف رشد بر عملکرد دانه و برخی صفات زراعی دو ژنوتیپ کنجد،” مجله به زراعی نهال و بذر (نهال و بذر)، vol. 29-2، no. 1، pp. 67–79، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/147216/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button