مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,158
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

746
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

متاآنالیز اثر روغن های گیاهی غنی از 18:2n-6 روی ترکیب اسیدهای چرب شیر در گاوهای شیرده

صفحات

 صفحه شروع 123 | صفحه پایان 140

چکیده

 زمینه مطالعاتی: وارد کردن چربی های گیاهی غنی از اسیدهای چرب غیراشباع در جیره گاوهای شیرده می تواند به عنوان استارتژی تغذیه ای برای تغییر ترکیب اسیدهای چرب شیر در جهت حفظ سلامتی انسان برای بلند مدت استفاده شود. هدف: در این مطالعه اثرات روغن های گیاهی غنی از 18:2n-6 روی ترکیب اسیدهای چرب شیر در گاوهای شیرده با استفاده از روش های متاآنالیز و متارگرسیون بررسی شد. روش کار: از بیست آزمایش شامل 27 مقایسه ی آماری بین گروه های آزمایشی و شاهد که واجد شرایط لازم برای انجام متاآنالیز بودند استفاده شد. دو سطح مکمل روغن در جیره مورد ارزیابی قرار گرفت (£ یا > از 30 گرم در کیلوگرم ماده خشک جیره). نتایج: هر دو سطح مکمل روغن, غلظت اسیدهای چرب 6:0 تا 16:0 را در شیر کاهش دادند, ولی غلظت 18:0, cis-18:1 (از کربن 9 تا 12 و 15),  trans-18:1(از کربن 6 تا 14), 18:2n-6,  cis-9, trans-11 CLAو trans-10, cis-12 CLA در چربی شیر افزایش یافت. مکمل روغن در جیره تقریبا تا 20 گرم در کیلوگرم ماده خشک, اثری روی غلظت اسیدهای چرب 4:0 و 18:3n-3 در چربی شیر نداشت. نتایج متارگرسیون نشان داد که غلظت 18:2n-6 در جیره بیش از 55 درصد تغییرات نتایج اسیدهای چرب 8:0 تا 15:0 را توضیح داد. تفاوت غلظت کل اسیدهای چرب خوراک, سطح غلات جیره ی پایه و تعداد زایش, منابع ناهمگنی در نتایج cis-9 18:1 شیر بودند. غلظت trans-11 18:1 در شیر با افزایش غلظت 18:2n-6 جیره و سطح علوفه جیره پایه افزایش یافت. با مکمل کردن روغن گلرنگ < آفتابگردان < ذرت < سویا < پنبه دانه مقادیر بالاتری از تفاوت میانگین استاندارد شده ی متغیرهای 18:2n-6,  trans-10, cis-12 CLAو 18:0 نشان داده شد. نتیجه گیری نهایی: مکمل روغن گیاهی غنی از 18:2n-6 غلظت اسیدهای چرب اشباع را کاهش داد و اسیدهای چرب trans, غیراشباع با یک باند دوگانه و چند باند دوگانه را افزایش داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    وزیری گهر، مینا، دهقان بنادکی، مهدی، رضایزدی، کامران، و نجاتی جوارمی، اردشیر. (1394). متاآنالیز اثر روغن های گیاهی غنی از 18:2n-6 روی ترکیب اسیدهای چرب شیر در گاوهای شیرده. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، 25(1)، 123-140. SID. https://sid.ir/paper/147494/fa

    Vancouver: کپی

    وزیری گهر مینا، دهقان بنادکی مهدی، رضایزدی کامران، نجاتی جوارمی اردشیر. متاآنالیز اثر روغن های گیاهی غنی از 18:2n-6 روی ترکیب اسیدهای چرب شیر در گاوهای شیرده. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1394؛25(1):123-140. Available from: https://sid.ir/paper/147494/fa

    IEEE: کپی

    مینا وزیری گهر، مهدی دهقان بنادکی، کامران رضایزدی، و اردشیر نجاتی جوارمی، “متاآنالیز اثر روغن های گیاهی غنی از 18:2n-6 روی ترکیب اسیدهای چرب شیر در گاوهای شیرده،” پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، vol. 25، no. 1، pp. 123–140، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/147494/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button