مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,078
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

782
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر تغذیه سطوح مختلف پروتئین و ترئونین بر عملکرد، کیفیت تخم مرغ و ساختار بافتی ژژنوم مرغ های تخم گذار

صفحات

 صفحه شروع 139 | صفحه پایان 160

چکیده

 به منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف پروتئین و ترئونین بر عملکرد, کیفیت تخم مرغ و ساختار بافتی ژژنوم مرغ های تخم گذار, آزمایشی با استفاده از 180 قطعه مرغ تخمگذار لگهورن سویه های-لاین W36 (در سن 48 هفتگی) و به مدت 70 روز انجام پذیرفت. مرغ ها به صورت تصادفی بین 9 تیمار آزمایشی متشکل از 4 تکرار و 5 قطعه مرغ در هر تکرار و در قالب یک آزمایش فاکتوریل 3×3 بر پایه طرح کاملا تصادفی اختصاص یافتند. فاکتورهای مورد مطالعه شامل سه سطح پروتئین خام (100, 95 و 90 درصد توصیه راهنمای پرورش های-لاین W36) و سه سطح ترئونین (100, 110 و 120 درصد توصیه راهنمای پرورش های-لاین W36) بود. میانگین مصرف خوراک روزانه, ضریب تبدیل خوراک, درصد تولید, وزن و بازده روزانه تولید تخممرغ در سه بازه زمانی شامل 35 روز اول, 35 روز دوم و کل دوره محاسبه شد. در پایان دوره اول و دوم صفات کیفی تخممرغ شامل واحد هاو, شاخص زرده, رنگ زرده, کیفیت و استحکام پوسته مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان دهنده آن بود که کاهش 10 درصدی پروتئین خام جیره و همچنین افزایش 20 درصدی سطح ترئونین جیره هیچ گونه تاثیر معنیداری بر میانگین مصرف خوراک روزانه, درصد تولید تخممرغ, بازده روزانه تولید تخممرغ, ضریب تبدیل خوراک و هم چنین شاخص های کیفیت تخم مرغ مانند واحد هاو, شاخص زرده, ضخامت و استحکام پوسته نداشت. اما کاهش 10 درصدی پروتئین خام سبب کاهش وزن تخممرغ در هر سه بازه زمانی گردید (P<0.05). از سوی دیگر هر چند کاهش 10 درصدی پروتئین جیره هیچ گونه تاثیر نامطلوبی بر شاخصهای طول پرز, عمق کریپت و نسبت طول پرز به عمق کریپت نداشت, اما تغذیه این سطح از پروتئین موجب کاهش تعداد نسبی سلولهای جامی ناحیه ژژنوم شد که این امر با افزودن سطح 120 درصد ترئونین جبران گردید. لذا یافته های آزمایش حاضر بیان گر آن است که هرچند کاهش 10 درصدی پروتئین خام جیره مرغ های تخمگذار تاثیر نامطلوبی بر صفات عملکردی, کیفیت تخم مرغ و ساختار بافتی ژژنوم مرغهای تخمگذار نداشت, اما با این وجود بیشترین تعداد نسبی سلول های جامی ژژنوم زمانی حاصل گردید که از بالاترین سطح ترئونین استفاده شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مقدس، احسان، مهدوی، سیدامیرحسین، سمیع، عبدالحسین، و عباسی، محمدعلی. (1392). اثر تغذیه سطوح مختلف پروتئین و ترئونین بر عملکرد, کیفیت تخم مرغ و ساختار بافتی ژژنوم مرغ های تخم گذار. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، 23(1 )، 139-160. SID. https://sid.ir/paper/147516/fa

    Vancouver: کپی

    مقدس احسان، مهدوی سیدامیرحسین، سمیع عبدالحسین، عباسی محمدعلی. اثر تغذیه سطوح مختلف پروتئین و ترئونین بر عملکرد, کیفیت تخم مرغ و ساختار بافتی ژژنوم مرغ های تخم گذار. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1392؛23(1 ):139-160. Available from: https://sid.ir/paper/147516/fa

    IEEE: کپی

    احسان مقدس، سیدامیرحسین مهدوی، عبدالحسین سمیع، و محمدعلی عباسی، “اثر تغذیه سطوح مختلف پروتئین و ترئونین بر عملکرد, کیفیت تخم مرغ و ساختار بافتی ژژنوم مرغ های تخم گذار،” پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، vol. 23، no. 1 ، pp. 139–160، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/147516/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button