مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

967
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

694
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سطوح مختلف انرژی و پروتئین جیره پایانی بر عملکرد، خصوصیات لاشه و غلظت لیپید های سرم خون جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 69 | صفحه پایان 86

چکیده

 به منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف انرژی و پروتئین جیره پایانی بر عملکرد, خصوصیات لاشه و غلظت لیپیدهای سرم خون جوجه های گوشتی سویه تجاری راس 308, تعداد 1080 قطعه جوجه خروس در یک دوره 42 روزه بر روی بستر پرورش یافتند. آزمایش با روش فاکتوریل 3×3 در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تکرار و30 قطعه جوجه در هر تکرار انجام شد. جیره های آزمایشی شامل 3 سطح انرژی قابل متابولیسم (2700, 3000 و 3300 کیلوکالری در کیلوگرم) و 3 سطح پروتئین خام (10 درصد پایین تر, مطابق و 10 درصد بالاتر از سطح توصیه شده سویه تجاری راس 308 در هر سطح انرژی) طی دوره پایانی (42-29 روزگی) تغذیه شدند. نتایج نشان داد که افزایش انرژی قابل متابولیسم جیره سبب کاهش معنی دار مقدار خوراک مصرفی شد (P<0.05), مقدار افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی نیز به طور معنی دار بهبود یافت (P<0.01), همچنین مقدار انرژی و پروتئین دریافتی به طور معنی دار افزایش و نسبت راندمان پروتئین کاهش یافت (P<0.01). کاهش معنی دار غلظت VLDL سرم خون با افزایش سطح انرژی جیره از 2700 به 3300 کیلوکالری در کیلوگرم مشاهده شد (P<0.05). با افزایش پروتئین خام جیره مقدار افزایش وزن به طور معنی دار افزایش و ضریب تبدیل غذایی بهبود یافت (P<0.01), افزایش معنی دار نسبت راندمان انرژی, مقدار پروتئین دریافتی و نیز کاهش نسبت راندمان پروتئین مشاهده شد (P<0.01), همچنین هزینه خوراک به ازای هر کیلوگرم افزایش وزن و درصد چربی حفره بطنی به طور معنی دار کاهش یافت (P<0.05). اثرات متقابل انرژی و پروتئین بر مصرف خوراک (P<0.01), مقدار انرژی مصرفی (P<0.05) و مقدار پروتئین مصرفی (P<0.01) معنی دار بود. نتایج این آزمایش نشان داد که استفاده از سطح انرژی 3300 کیلوکالری در کیلوگرم و سطح پروتئین 10 درصد بالاتر از پیشنهاد NRC در جیره پایانی, موجب بهبود عملکرد تولیدی و بازده اقتصادی جوجه های گوشتی سویه تجاری راس 308 می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زمانی، مونا، رضایی، منصور، تیموری یانسری، اسداله، سیاح زاده، هادی، و نیک نفس، فریدون. (1392). تاثیر سطوح مختلف انرژی و پروتئین جیره پایانی بر عملکرد, خصوصیات لاشه و غلظت لیپید های سرم خون جوجه های گوشتی. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، 23(3 )، 69-86. SID. https://sid.ir/paper/147594/fa

    Vancouver: کپی

    زمانی مونا، رضایی منصور، تیموری یانسری اسداله، سیاح زاده هادی، نیک نفس فریدون. تاثیر سطوح مختلف انرژی و پروتئین جیره پایانی بر عملکرد, خصوصیات لاشه و غلظت لیپید های سرم خون جوجه های گوشتی. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1392؛23(3 ):69-86. Available from: https://sid.ir/paper/147594/fa

    IEEE: کپی

    مونا زمانی، منصور رضایی، اسداله تیموری یانسری، هادی سیاح زاده، و فریدون نیک نفس، “تاثیر سطوح مختلف انرژی و پروتئین جیره پایانی بر عملکرد, خصوصیات لاشه و غلظت لیپید های سرم خون جوجه های گوشتی،” پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، vol. 23، no. 3 ، pp. 69–86، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/147594/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button