Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,724
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,386
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی عملکرد تولیدی جوجه های گوشتی در پاسخ به میزان لیزین و زمان تعویض جیره های آغازین و پایانی

صفحات

 صفحه شروع 103 | صفحه پایان 110

چکیده

 این آزمایش به منظور بررسی زمان تعویض جیره آغازین به رشد (14 و 21 روزگی), زمان تعویض جیره رشد به پایانی (35 روزگی و بدون جیره پایانی) و سطح لیزین (مقدار توصیه شده 1994, 1NRC و 115% مقدار توصیه شده آن) بر عملکرد تولیدی جوجه های گوشتی تا سن 42 روزگی در قالب طرح کاملا تصادفی با آرایش فاکتوریل 2´2´2 انجام شد. به هر یک از 8 تیمار آزمایشی تعداد 4 تکرار و به هر تکرار تعداد 16 قطعه جوجه خروس یک روزه از سویه تجاری راس 308 اختصاص یافت. جوجه ها برای مدت 42 روز بر روی بستر پرورش یافتند و عملکرد تولیدی, بازدهی استفاده از پروتئین و انرژی آنها مورد بررسی قرار گرفت. تعویض زمان جیره آغازین از 21 به 14 روزگی سبب افزایش معنی دار مصرف خوراک, ضریب تبدیل خوراک, انرژی مصرفی و کاهش بازدهی استفاده انرژی شد (P<0.05) ولی بر سایر فراسنجه های آزمایش تاثیر معنی دار نداشت. تغذیه زودتر جیره پایانی در 35 روزگی سبب کاهش معنی دار پروتئین مصرفی, انرژی مصرفی و افزایش معنی دار نسبت بازدهی پروتئین شد (P<0.05) ولی با سایر فراسنجه های آزمایش تاثیر معنی دار نداشت. افزایش سطح لیزین جیره های آغازین, رشد و پایانی سبب بهبود معنی دار افزایش وزن (P<0.05), کاهش ضریب تبدیل خوراک, افزایش نسبت راندمان پروتئین و انرژی شد (P=0.07), ولی بر سایر فراسنجه های آزمایش تاثیر معنی دار نداشت. نتایج این آزمایش نشان می دهد استفاده زودتر جیره آغازین در 14 روزگی و جیره پایانی در 35 روزگی و همچنین افزایش سطح لیزین جیره به مقدار 115% حد توصیه شده 1994, NRC سبب بهبود عملکرد تولیدی جوجه های گوشتی می شود و ممکن است مزیت اقتصادی به همراه داشته باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    راشکی، مهدی، دستار، بهروز، جعفری آهنگری، یوسف، حسنی، سعید، و شمس شرق، محمود. (1385). بررسی عملکرد تولیدی جوجه های گوشتی در پاسخ به میزان لیزین و زمان تعویض جیره های آغازین و پایانی. مجله علمی کشاورزی، 29(3)، 103-110. SID. https://sid.ir/paper/24704/fa

    Vancouver: کپی

    راشکی مهدی، دستار بهروز، جعفری آهنگری یوسف، حسنی سعید، شمس شرق محمود. بررسی عملکرد تولیدی جوجه های گوشتی در پاسخ به میزان لیزین و زمان تعویض جیره های آغازین و پایانی. مجله علمی کشاورزی[Internet]. 1385؛29(3):103-110. Available from: https://sid.ir/paper/24704/fa

    IEEE: کپی

    مهدی راشکی، بهروز دستار، یوسف جعفری آهنگری، سعید حسنی، و محمود شمس شرق، “بررسی عملکرد تولیدی جوجه های گوشتی در پاسخ به میزان لیزین و زمان تعویض جیره های آغازین و پایانی،” مجله علمی کشاورزی، vol. 29، no. 3، pp. 103–110، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/24704/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا