Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

477
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

598
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی تأثیر کودهای آلی و زیستی بر عملکرد ماده ی خشک و کمیت و کیفیت اسانس ریحان سبز (Ocimum basilicum L. ) در منطقه ی فیروزکوه

صفحات

 صفحه شروع 199 | صفحه پایان 211

چکیده

 به منظور بررسی تأثیر کودهای آلی و زیستی (بیولوژیک) بر عملکرد ماده ی خشک و کمیت و کیفیت اسانس ریحان سبز, آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک کامل تصادفی انجام گرفت. عامل اول شامل سه سطح 0, 5 و 10 تن در هکتار ورمی کمپوست و عامل دوم شامل دو حالت تلقیح بذر و بدون تلقیح بذر با کود زیستی نیتروکسین بود. نتایج به دست آمده از این پژوهش نشان داد, بیشترین عملکرد خشک پیکره ی رویشی (3/2405 کیلوگرم در هکتار) در کاربرد 5 تن ورمی کمپوست و بیشترین درصد اسانس (48/0%) و عملکرد اسانس (81/9 کیلوگرم در هکتار) در کاربرد 10 تن ورمی کمپوست به دست آمد. کود زیستی نیتروکسین تأثیر معنی داری روی عملکرد خشک پیکره ی رویشی و درصد ژرانیال و درصد کاریوفیلن اکساید در اسانس داشت, به طوری که بیشترین عملکرد پیکره ی رویشی (2/2181 کیلوگرم در هکتار), درصد ژرانیال (91/21%) و کاریوفیلن اکساید (25/3%) در اسانس در تیمار کاربرد نیتروکسین (تلقیح با بذر) به دست آمد. همچنین اثر متقابل در بین عامل ها روی عملکرد پیکره ی رویشی و درصد ژرانیال, کاریوفیلن اکساید و ترانس آلفا برگاموتن در اسانس, معنی دار شد. درمجموع بیشترین عملکردهای پیکره ی رویشی و اسانس با کاربرد ورمی کمپوست و بیشترین ترکیب های اسانس با کاربرد نیتروکسین به دست آمد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عاشقی، پرنیا، درزی، محمدتقی، و حاج سیدهادی، سیدمحمدرضا. (1397). ارزیابی تأثیر کودهای آلی و زیستی بر عملکرد ماده ی خشک و کمیت و کیفیت اسانس ریحان سبز (Ocimum basilicum L. ) در منطقه ی فیروزکوه. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 49(1 )، 199-211. SID. https://sid.ir/paper/147955/fa

    Vancouver: کپی

    عاشقی پرنیا، درزی محمدتقی، حاج سیدهادی سیدمحمدرضا. ارزیابی تأثیر کودهای آلی و زیستی بر عملکرد ماده ی خشک و کمیت و کیفیت اسانس ریحان سبز (Ocimum basilicum L. ) در منطقه ی فیروزکوه. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1397؛49(1 ):199-211. Available from: https://sid.ir/paper/147955/fa

    IEEE: کپی

    پرنیا عاشقی، محمدتقی درزی، و سیدمحمدرضا حاج سیدهادی، “ارزیابی تأثیر کودهای آلی و زیستی بر عملکرد ماده ی خشک و کمیت و کیفیت اسانس ریحان سبز (Ocimum basilicum L. ) در منطقه ی فیروزکوه،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 49، no. 1 ، pp. 199–211، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/147955/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا