Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

587
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

616
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

پیش بینی برخی ویژگی های کیفی میوه ی انار با استفاده از روش غیرزیانبار پردازش تصویر

صفحات

 صفحه شروع 443 | صفحه پایان 451

چکیده

 روش های غیرزیانبار پایدار اهمیت زیادی دارند, چراکه محصول مورد بررسی به چرخه ی عرضه و مصرف برگشته و نیز مشکلات روش های زیانبار مانند وقت گیری و پرهزینه بودن را ندارند. از سوی دیگر تنوع و فراوانی ویژگی های کیفی محصولات کشاورزی, از دیگر دلایل توسعه ی روش های غیرزیانبار به شمار می آید. بنابراین در این پژوهش توانایی روش های پردازش تصویر به منظور پیش بینی ویژگی های کیفی مانند حجم, وزن, مواد جامد محلول کل, اسید قابل عیارسنجی (تیتراسیون), فنل کل و فعالیت پاداکسندگی (آنتی اکسیدانی) میوه ی سه رقم انار شامل زاغ یزدی, ملس یزدی و ملس اصفهان در طول فصل رشدی سال 1392 ارزیابی شد. میوه ها در چهار مرحله ی 50, 80, 110 و 140 روز پس از گلدهی گردآوری شده و از لحاظ ویژگی های رنگی و شیمیایی ارزیابی شدند. درنهایت مدل های واسنجی (کالیبراسیون) مربوط به داده های رنگی و اندازه گیری های شیمیایی تدوین شدند. نتایج به دست آمده نشان از اعتبارسنجی مدل ها داشت, نسبت انحراف معیار در رقم ملس اصفهان برای وزن 3/2, حجم 52/2, مواد جامد محلول 8/1 و فعالیت پاداکسندگی 95/2 بود. همچنین مشخص شد که روند تغییرپذیری اسید قابل عیارسنجی و فنل کل با رنگ میوه ی انار در هیچ کدام از رقم های مورد بررسی ضریب همبستگی معنی داری نداشت و توسط روش پردازش تصویر قابل پیش بینی نبود. درمجموع می توان نتیجه گرفت که روش پردازش تصویر, روشی کارا و قابلیت بسیار قوی در تشخیص همزمان و سریع مرحله های بلوغ و همچنین وضعیت ویژگی های کیفی میوه ی انار رقم ملس اصفهان دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میرحسینی، علی، صادقی، حسین، و مرادی، حسین. (1397). پیش بینی برخی ویژگی های کیفی میوه ی انار با استفاده از روش غیرزیانبار پردازش تصویر. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 49(2 )، 443-451. SID. https://sid.ir/paper/148055/fa

    Vancouver: کپی

    میرحسینی علی، صادقی حسین، مرادی حسین. پیش بینی برخی ویژگی های کیفی میوه ی انار با استفاده از روش غیرزیانبار پردازش تصویر. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1397؛49(2 ):443-451. Available from: https://sid.ir/paper/148055/fa

    IEEE: کپی

    علی میرحسینی، حسین صادقی، و حسین مرادی، “پیش بینی برخی ویژگی های کیفی میوه ی انار با استفاده از روش غیرزیانبار پردازش تصویر،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 49، no. 2 ، pp. 443–451، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148055/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا