Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

652
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

593
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

کاهش آسیب سرمازدگی و بهبود ویژگی های پاداکسندگی میوه ی انار با تیمارهای پیش و پس از برداشت با کاربرد متیل جاسمونات

صفحات

 صفحه شروع 335 | صفحه پایان 349

چکیده

 انار از جمله میوه های حساس به سرمازدگی است و نگهداری آن در دمای پایین تر از 5 درجه ی سلسیوس منجر به ظهور نشانه های سرمازدگی می شود. این پژوهش به صورت یک آزمایش ترکیبی از تیمار پیش و پس از برداشت غلظت های مختلف متیل جاسمونات (0 (شاهد), 1/0, 2/0 و 3/0 میلی مولار) بر کاهش سرمازدگی و ترکیب های پاداکسندگی (آنتی اکسیدانی) و ارزش تغذیه ای میوه ی انار رقم ملس ساوه انجام شد. میوه ها در دمای 1± 4 درجه ی سلسیوس و رطوبت نسبی 95-90 درصد به مدت 4 ماه نگهداری شدند. تیمار 2/0 میلی مولار متیل جاسمونات به طور معنی داری سبب کاهش شاخص سرمازدگی, میزان نشت یونی و مالون دی آلدئید به ترتیب به میزان 54, 20 و 27 درصد شد. میوه های تیمارشده با سطح 2/0 میلی مولار متیل جاسمونات دارای ترکیب های فنلی, آنتوسیانین های کل, ظرفیت پاداکسندگی و فعالیت آنزیم فنیل آلانین آمونیالیاز بیشتری در مقایسه با شاهد داشتند. همچنین میوه های انار تیمارشده با متیل جاسمونات درصد کاهش وزن, مواد جامد محلول کل و pH کمتر, ویتامین ث و اسید کل بیشتری در مقایسه با میوه های شاهد داشتند. به طورکلی متیل جاسمونات را می توان به عنوان یک روش سودمند و کاربردی برای افزایش مقاومت میوه های انار به آسیب سرمازدگی و بازدارنده ی کاهش ارزش تغذیه ای میوه ها در مدت انبارمانی و انتقال آن ها به بازار, به کار برد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بابالار، مصباح، پیرزاد، فرهاد، عسکری سرچشمه، محمدعلی، طلایی، علیرضا، و لسانی، حسین. (1397). کاهش آسیب سرمازدگی و بهبود ویژگی های پاداکسندگی میوه ی انار با تیمارهای پیش و پس از برداشت با کاربرد متیل جاسمونات. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 49(2 )، 335-349. SID. https://sid.ir/paper/148057/fa

    Vancouver: کپی

    بابالار مصباح، پیرزاد فرهاد، عسکری سرچشمه محمدعلی، طلایی علیرضا، لسانی حسین. کاهش آسیب سرمازدگی و بهبود ویژگی های پاداکسندگی میوه ی انار با تیمارهای پیش و پس از برداشت با کاربرد متیل جاسمونات. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1397؛49(2 ):335-349. Available from: https://sid.ir/paper/148057/fa

    IEEE: کپی

    مصباح بابالار، فرهاد پیرزاد، محمدعلی عسکری سرچشمه، علیرضا طلایی، و حسین لسانی، “کاهش آسیب سرمازدگی و بهبود ویژگی های پاداکسندگی میوه ی انار با تیمارهای پیش و پس از برداشت با کاربرد متیل جاسمونات،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 49، no. 2 ، pp. 335–349، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148057/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا