Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

582
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

515
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تأثیر شرایط اقلیمی بر صفات فیزیکوشیمیایی میوه ی انار رقم های ملس ساوه و ملس یوسف خانی

صفحات

 صفحه شروع 833 | صفحه پایان 843

چکیده

 در این پژوهش صفات فیزیکوشیمیایی میوه ی رقم های ملس ساوه و ملس یوسف خانی پرورش یافته در مناطق ساری, علی آباد و ساوه در سال زراعی 93-92 بررسی شد. این آزمایش به صورت فاکتوریل بر پایه ی طرح کاملا تصادفی انجام شد. نتایج نشان داد, رقم و منطقه ی رشد تأثیر معنی داری بر میزان فلاونوئید کل و فعالیت پاداکسندگی (آنتی اکسیدانی) آب میوه نداشتند, امّا چگالی و طول میوه, نسبت طول به قطر میوه, اسیدیته (pH) و هدایت الکتریکی آب میوه, مواد جامد محلول, شمار و درصد وزنی آریل, قطر و نسبت طول به قطر آریل, قطر و درصد وزنی بذر تحت تأثیر اثر متقابل قرار گرفتند. در رقم ملس یوسف خانی بذر کشیده تر و آنتوسیانین آب میوه بیشتر بود امّا درصد آب میوه, وزن صد آریل, وزن آب صد آریل و طول آریل کمتری نسبت به رقم ملس ساوه داشت. در بین مناطق, ساری و علی آباد با شرایط آب و هوایی مرطوب تر میوه هایی با بیشترین درصد آب میوه, آنتوسیانین و ویتامین ث را داشتند. منطقه ی ساوه نیز با شرایط آب و هوایی نیمه خشک و کویری میوه هایی با بیشترین وزن و حجم و کمترین نسبت طول به قطر بذر و درصد رطوبت بذر را تولید کرد. افزون بر این, بیشترین وزن صد آریل, وزن صد بذر, طول آریل و بذر در میوه های پرورش یافته در منطقه ی ساری به دست آمد. منطقه ی علی آباد نیز میوه هایی با بیشترین میزان فنل کل را تولید کرد. به طورکلی, یافته های این پژوهش نشان داد, شرایط اقلیمی متفاوت می تواند بر کیفیت میوه, آریل و بذر انار تأثیر چشمگیری داشته باشد و انتخاب رقم ها باید با توجه به این اثرگذاری ها باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فیضی، فهیمه، سیفی، اسماعیل، وارسته، فریال، همتی، خدایار، و فریدونی، حسین. (1396). بررسی تأثیر شرایط اقلیمی بر صفات فیزیکوشیمیایی میوه ی انار رقم های ملس ساوه و ملس یوسف خانی. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 48(4 )، 833-843. SID. https://sid.ir/paper/148411/fa

    Vancouver: کپی

    فیضی فهیمه، سیفی اسماعیل، وارسته فریال، همتی خدایار، فریدونی حسین. بررسی تأثیر شرایط اقلیمی بر صفات فیزیکوشیمیایی میوه ی انار رقم های ملس ساوه و ملس یوسف خانی. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1396؛48(4 ):833-843. Available from: https://sid.ir/paper/148411/fa

    IEEE: کپی

    فهیمه فیضی، اسماعیل سیفی، فریال وارسته، خدایار همتی، و حسین فریدونی، “بررسی تأثیر شرایط اقلیمی بر صفات فیزیکوشیمیایی میوه ی انار رقم های ملس ساوه و ملس یوسف خانی،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 48، no. 4 ، pp. 833–843، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148411/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا