مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,339
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

642
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر متیل جاسمونات در القاء مقاومت به سرمازدگی میوه انار رقم ملس ترش ساوه

صفحات

 صفحه شروع 43 | صفحه پایان 49

چکیده

 حساسیت به سرمازدگی میوه های انار مهمترین عامل محدودکننده نگهداری طولانی مدت در دمای پایین انبار می باشد. بنابراین مقاوم کردن به سرمازدگی امکان نگهداری طولانی مدت میوه ها را در دمای پایین فراهم می کند. در این مطالعه اثرات سطوح مختلف متیل جاسمونات (0, 8, 16و 24 میکرولیتر در هر لیتر فضای ظرف) بر القای مقاومت به سرمازدگی و نیز کیفیت داخلی میوه انار رقم ملس ترش ساوه مورد ارزیابی قرار گرفت. صفات کیفی مختلف میوه های تیمار شده طی دوره نگهداری میوه ها در دمای پایین (2 درجه سانتی گراد) و نیز پس از پایان دوره انبارداری و نگهداری در دمای محیط مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل نشان داد که متیل جاسمونات باعث کاهش سرمازدگی, حفظ کیفیت ظاهری و جلوگیری از آب از دست دهی میوه های انار می گردد, بدون آنکه اثر نامطلوب روی کیفیت داخلی آن داشته باشد. با افزایش غلظت متیل جاسمونات میزان سرمازدگی به طور معنی داری کاهش می یابد. بیشترین شاخص سرمازدگی در تیمار شاهد و کمترین آن در میوه های تیمارشده با 24 میکرولیتر در لیتر متیل جاسمونات در دمای پایین انبار و نیز پس از بالا بردن دما مشاهده گردید. از لحاظ میزان کاهش وزن میوه و میزان ویتامین ث تفاوت معنی داری بین میوه های تیمار نشده و شاهد وجود داشت اما هیچگونه اختلاف معنی داری بین آنها از لحاظ میزان مواد جامد محلول و اسیدیته قابل تیتراسیون عصاره دیده نشد. در مجموع میوه های تیمار شده با 24 میکرولیتر در لیتر متیل جاسمونات بالاترین کیفیت ظاهری با بیشترین اثر بازدارندگی روی سرمازدگی را داشت.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رنجبر، حمید، ذوالفقاری نسب، رحیم، قاسم نژاد، محمود، و سرخوش، علی. (1386). تاثیر متیل جاسمونات در القاء مقاومت به سرمازدگی میوه انار رقم ملس ترش ساوه. پژوهش و سازندگی، 20(2 (پی آیند 75) در زراعت و باغبانی)، 43-49. SID. https://sid.ir/paper/19331/fa

    Vancouver: کپی

    رنجبر حمید، ذوالفقاری نسب رحیم، قاسم نژاد محمود، سرخوش علی. تاثیر متیل جاسمونات در القاء مقاومت به سرمازدگی میوه انار رقم ملس ترش ساوه. پژوهش و سازندگی[Internet]. 1386؛20(2 (پی آیند 75) در زراعت و باغبانی):43-49. Available from: https://sid.ir/paper/19331/fa

    IEEE: کپی

    حمید رنجبر، رحیم ذوالفقاری نسب، محمود قاسم نژاد، و علی سرخوش، “تاثیر متیل جاسمونات در القاء مقاومت به سرمازدگی میوه انار رقم ملس ترش ساوه،” پژوهش و سازندگی، vol. 20، no. 2 (پی آیند 75) در زراعت و باغبانی، pp. 43–49، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/19331/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا