مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

870
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

376
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر کودهای آلی و شیمیایی بر برخی صفات زراعی و ویژگی های کیفی گیاه دارویی سیر

صفحات

 صفحه شروع 429 | صفحه پایان 442

چکیده

 روش های مختلف تغذیه ی گیاه, از جمله مهم ترین عامل هایی است که در بیشتر مرحله های رشد گیاهان زراعی و باغی باعث افزایش رشدونمو و دستیابی به عملکرد بالا می شود. به منظور بررسی تأثیر سطوح مختلف کودهای دامی و شیمیایی بر ویژگی های کمی و کیفی بوته ی سیر در شرایط آب وهوایی همدان, آزمایشی در سال زراعی 91-90 در مزرعه ای زراعی در همدان انجام گرفت. آزمایش در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی به صورت کرت های یک بار خردشده و در سه تکرار به اجرا در آمد. تیمارهای آزمایش سطوح مختلف کود دامیِ گوسفندی در چهار سطح متفاوت شامل: 0, 10, 20 و 30 تن در هکتار, به عنوان عامل اصلی و همچنین سطوح متفاوت کود شیمیایی نیتروژنه به صورت اوره در چهار سطح مختلف شامل: 0, 50, 100 و 150 کیلوگرم در هکتار به عنوان عامل فرعی بودند. صفات زراعی مورد بررسی شامل: عملکرد سیرچه های بذری کشت شده, میانگین قطر کل پیاز و شمار سیرچه های آن بودند و پس از آن ویژگی های کیفی سیر از نظر اسید پیروویک کل, سفتی بافت و درصد اسانس سیرچه, اندازه گیری شده و روند تغییرپذیری کیفی آن ها بررسی شد. بنا بر نتایج این پژوهش, تیمار مخلوط 30 تن کود دامی به همراه 150 کیلوگرم کود نیتروژن, بالاترین میزان عملکرد سیرچه های بذری کشت شده معادل 13290 کیلوگرم در هکتار را داشت و تیمار مخلوط 10 تن کود دامی به همراه 100 کیلوگرم کود شیمیایی, بالاترین مقدار پیروویک اسید به میزان 114 میکرومول بر گرم و بیشترین درصد اسانس سیرچه را معادل 97/2 درصد به دست آمد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ترابی، علیرضا، اکبری، غلامعلی، و تجلی، علی اکبر. (1397). تأثیر کودهای آلی و شیمیایی بر برخی صفات زراعی و ویژگی های کیفی گیاه دارویی سیر. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 49(2 )، 429-442. SID. https://sid.ir/paper/148060/fa

    Vancouver: کپی

    ترابی علیرضا، اکبری غلامعلی، تجلی علی اکبر. تأثیر کودهای آلی و شیمیایی بر برخی صفات زراعی و ویژگی های کیفی گیاه دارویی سیر. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1397؛49(2 ):429-442. Available from: https://sid.ir/paper/148060/fa

    IEEE: کپی

    علیرضا ترابی، غلامعلی اکبری، و علی اکبر تجلی، “تأثیر کودهای آلی و شیمیایی بر برخی صفات زراعی و ویژگی های کیفی گیاه دارویی سیر،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 49، no. 2 ، pp. 429–442، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148060/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button