مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

881
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

765
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر اسید سالیسیلیک و پوتریسین بر برخی شاخص های فیزیولوژیکی و اسانس گیاه دارویی نعناع فلفلی (Mentha piperita L. )

صفحات

 صفحه شروع 655 | صفحه پایان 667

چکیده

 نعناع فلفلی با نام علمیL. Mentha piperita از خانواده ی Lamiaceae از جمله گیاهان دارویی و معطری است که اسانس آن در صنایع مختلف داروسازی استفاده می شود. به منظور ارزیابی برخی شاخص های فیزیولوژیکی و اسانس نعناع فلفلی آزمایشی به صورت فاکتوریل با استفاده از تیمارهای اسید سالیسیلیک (0, 1/0, 1 میلی مولار) و پوتریسین (0, 1/0, 1 میلی-مولار) در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. همه ی صفات در دو چین ارزیابی شدند. نتایج به دست آمده از این پژوهش نشان داد که میانگین همه ی صفات (به جز نسبت سبزینه ی (کلروفیل) a/b, کاروتنوئید, آنتوسیانین و مواد جامد محلول) در چین اول به طور معنی داری بیشتر از چین دوم بودند. کاربرد غلظت های مختلف اسید سالیسیلیک منجر به کاهش میزان سبزینه ی کل و a, کارتنوئید و آنتوسیانین شد. همچنین تیمارهای 1/0 و 1 میلی مولار اسید سالیسیلیک درصد اسانس شاخساره ی نعناع فلفلی را در مقایسه با مصرف نکردن آن, 02/16و 91/32 درصد و نیز درصد اسانس برگ گیاه را نسبت به شاهد, 54/2 و 66/29 درصد افزایش داد. با افزایش مقادیر پوتریسین, عملکرد تر و خشک در واحد سطح, سبزینه یa, سبزینه ی کل, کاروتنوئید و درصد اسانس برگ افزایش یافت. با به کارگیری 1 میلی مولار پوتریسین میزان آنتوسیانین و درصد اسانس برگ در مقایسه با شاهد به ترتیب 91/33 و 36/21 درصد افزایش یافت. افزون بر آن اثر متقابل دو عامل مورد بررسی روی عملکرد تر در واحد سطح, سبزینه ی a وb, سبزینه ی کل, کاروتنوئید, آنتوسیانین, مواد جامد محلول و اثر متقابل سه عامل بر عملکرد خشک در واحد سطح, کاروتنوئید و مواد جامد محلول معنی دار بودند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نجارزاده، سمیه، پناهنده، جابر، علیزاده سالطه، سعیده، و زارع نهندی، فریبرز. (1395). اثر اسید سالیسیلیک و پوتریسین بر برخی شاخص های فیزیولوژیکی و اسانس گیاه دارویی نعناع فلفلی (Mentha piperita L. ). مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 47(4 )، 655-667. SID. https://sid.ir/paper/148122/fa

    Vancouver: کپی

    نجارزاده سمیه، پناهنده جابر، علیزاده سالطه سعیده، زارع نهندی فریبرز. اثر اسید سالیسیلیک و پوتریسین بر برخی شاخص های فیزیولوژیکی و اسانس گیاه دارویی نعناع فلفلی (Mentha piperita L. ). مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1395؛47(4 ):655-667. Available from: https://sid.ir/paper/148122/fa

    IEEE: کپی

    سمیه نجارزاده، جابر پناهنده، سعیده علیزاده سالطه، و فریبرز زارع نهندی، “اثر اسید سالیسیلیک و پوتریسین بر برخی شاخص های فیزیولوژیکی و اسانس گیاه دارویی نعناع فلفلی (Mentha piperita L. )،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 47، no. 4 ، pp. 655–667، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148122/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button