Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

702
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

805
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر تنش کم آبی بر خصوصیات عملکردی، ظرفیت آنتی اکسیدانی و متابولیت های نعناع فلفلی (Mentha piperita L. )

صفحات

 صفحه شروع 715 | صفحه پایان 727

چکیده

 گیاهان دارویی منابع ارزشمند آنتی اکسیدان های طبیعی از قبیل برخی ترپنوئیدها و ترکیبات فنلی هستند و دارای پتانسیل بالا به عنوان جایگزینی مناسب برای آنتی اکسیدان های سنتزی در کاهش استرس اکسیداتیو می باشند. دمنوش نعناع-فلفلی (Mentha piperita) یکی از غنی ترین منابع آنتی اکسیدان در دنیا به شمار می آید. با استفاده از کم آبی می توان خاصیت آنتی اکسیدانی این گیاه را تغییر داد. در این پژوهش, گیاهان نعناع فلفلی به مدت چهار ماه در معرض سه سطح آبیاری (شاهد, تنش ملایم و شدید به ترتیب100, 75 و 50 درصد ظرفیت زارعی) قرار گرفتند. هر دو سطح تنش کم آبی, باعث کاهش معنی دار ارتفاع بوته, وزن تر و خشک برگ و طول و عرض برگ شد. همچنین در اثر تنش کم آبی, مقدار ترکیب-های فنولیک, میزان متابولیت های ثانویه (فنل کل و فلاونوئید کل) و پتانسیل آنتی اکسیدانی نعناع فلفلی به صورت معنی داری افزایش یافت. در بین دو سطح تنش مورد استفاده, تنش شدید تأثیر بیشتری را نشان داد. برخی از ترکیب های فنولیک مانند کوئرستین, کومارین و لوتئولین فقط در شرایط تنش کم آبی شناسایی گردیدند. همچنین تنش کم آبی تغییر مقادیر برخی اسیدهای آمینه و اسیدهای چرب غیر اشباع را به دنبال داشت. درکل تنش کم آبی منجر به افزایش پتانسیل آنتی اکسیدانی عصاره آبی و برخی ترکیب های فعال زیستی نعناع فلفلی گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عبدی، غلامرضا، شکرپور، مجید، سلامی، سیدعلیرضا، و برتائه، سینزیامارگاریتا. (1397). تأثیر تنش کم آبی بر خصوصیات عملکردی, ظرفیت آنتی اکسیدانی و متابولیت های نعناع فلفلی (Mentha piperita L. ). مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 49(3 )، 715-727. SID. https://sid.ir/paper/148150/fa

    Vancouver: کپی

    عبدی غلامرضا، شکرپور مجید، سلامی سیدعلیرضا، برتائه سینزیامارگاریتا. تأثیر تنش کم آبی بر خصوصیات عملکردی, ظرفیت آنتی اکسیدانی و متابولیت های نعناع فلفلی (Mentha piperita L. ). مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1397؛49(3 ):715-727. Available from: https://sid.ir/paper/148150/fa

    IEEE: کپی

    غلامرضا عبدی، مجید شکرپور، سیدعلیرضا سلامی، و سینزیامارگاریتا برتائه، “تأثیر تنش کم آبی بر خصوصیات عملکردی, ظرفیت آنتی اکسیدانی و متابولیت های نعناع فلفلی (Mentha piperita L. )،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 49، no. 3 ، pp. 715–727، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148150/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا