مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

657
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

559
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر اسید ان فنیل فتالامیک بر تشکیل میوه و برخی شاخص های مورفولوژیک حبه های چهار رقم انگور (.Vitis Vinifera L)

صفحات

 صفحه شروع 103 | صفحه پایان 113

چکیده

 انگور یکی از محصولات مهم باغبانی دنیا و ایران بوده و از لحاظ تنوع مصرف کم نظیر است. میوه نارس (غوره) تا کاملا رسیده و حتی پیر به صورت های مختلف تازه خوری و خشکباری مثل مویز و کشمش و نیز برگ آن قابل استفاده می باشد. این طرح بمنظور بهبود کیفیت و کمیت تولید انگور در کشور و با هدف بکارگیری تنظیم کننده رشد اسید فنیل فتالامیک در جهت افزایش تشکیل میوه و کیفیت حبه های انگور به اجرا درآمد. این آزمایش در قالب طرح فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی با 3 تکرار با عوامل رقم در چهار سطح (رازقی,‏ عسگری,‏ سفیدالی و ریش بابا) و تشدیدکننده اکسین در 3 سطح (صفر,‏ 500 میلی گرم در لیتر و 1000 میلی گرم در لیتر اسید فنیل فتالامیک) پس از باز شدن 50 درصد گل ها انجام شد. کاربرد سطوح مختلف فنیل فتالامیک اسید,‏ اثر معنی داری در سطح یک درصد بر صفات خوشه (وزن,‏ طول و تعداد) و حبه ( تعداد,‏ وزن,‏ طول و قطر) نشان داد. شاخص تشکیل میوه (تعداد حبه در خوشه) در رقم سفیدالی با تعداد 263.11 حبه بیشترین مقدار معنی داری را به خود اختصاص داد و پس از آن ارقام عسگری و رازقی و ریش بابا به ترتیب دارای 113,‏ 109.89 و 76.11 حبه بودند. در این صفت واکنش عسگری و رازقی مشابه و اختلاف آنها معنی دار نبود ولی با ریش بابا اختلاف معنی داری داشتند. نتایج این بررسی نشان داد بر همکنش فنیل فتالامیک اسید و ارقام مختلف انگور به جز در مورد صفت تعداد حبه,‏ در مورد سایر صفات خوشه,‏ حبه و دانه در سطح یک درصد معنی دار بود. بنابر نتایج حاصله,‏ صفات مربوط به خوشه بیشترین تاثیرپذیری مثبت را از تیمار 1000 میلی گرم در لیتر فنیل فتالامیک داشته اند,‏ بطوریکه این تیمار در کل ارقام (غیر از عسگری) منجر به افزایش معنی دار تشکیل میوه به میزان 26.2 درصد نسبت به شاهد گردید. در مورد صفات حبه,‏ تیمار 500 میلی گرم در لیتر اسید فنیل فتالامیک اثر بیشتری داشته و با تیمار 1000 میلی گرم در لیتر اختلاف معنی داری نداشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نصرتی، سیدضیا، حدادی نژاد، مهدی، سلیم پور، اله داد، و جوان پورهروی، رقیه. (1391). اثر اسید ان فنیل فتالامیک بر تشکیل میوه و برخی شاخص های مورفولوژیک حبه های چهار رقم انگور (.Vitis Vinifera L). مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 43(1)، 103-113. SID. https://sid.ir/paper/148218/fa

    Vancouver: کپی

    نصرتی سیدضیا، حدادی نژاد مهدی، سلیم پور اله داد، جوان پورهروی رقیه. اثر اسید ان فنیل فتالامیک بر تشکیل میوه و برخی شاخص های مورفولوژیک حبه های چهار رقم انگور (.Vitis Vinifera L). مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1391؛43(1):103-113. Available from: https://sid.ir/paper/148218/fa

    IEEE: کپی

    سیدضیا نصرتی، مهدی حدادی نژاد، اله داد سلیم پور، و رقیه جوان پورهروی، “اثر اسید ان فنیل فتالامیک بر تشکیل میوه و برخی شاخص های مورفولوژیک حبه های چهار رقم انگور (.Vitis Vinifera L)،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 43، no. 1، pp. 103–113، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148218/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button