مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,272
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

579
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

الگوی تشکیل میوه در ارتباط با رشد تخمدان در چهار رقم پسته تجاری

صفحات

 صفحه شروع 461 | صفحه پایان 468

چکیده

 این آزمایش برای تعیین الگوی تشکیل میوه در چهار رقم پسته اکبری, احمدآقایی, کله قوچی و اوحدی و ارتباط تشکیل میوه نهایی با تکامل و باروری اولیه کیسه های جنینی طی سال های 1381-1382 انجام شد که در آن خوشه های گزینش شده چهار رقم پسته یک هفته پس از گلدهی علامت گذاری شدند. شکل گل آذین و موقعیت گل ها با درجات مختلف تکاملی (بر اساس اندازه تخمدان) یادداشت شد و در پایان فصل رشد هم موقعیت و میزان میوه بندی نهایی ثبت شد. تخمک ها از تخمدان های با اندازه های مختلف استخراج شدند و پس از فیکس شدن, برش خوردند و رنگ آمیزی شدند و اطلاعات مربوط به کیسه جنینی آن ها ثبت شد. نتایج نشان داد گل هایی که در ناحیه بالای خوشه و خوشه چه قرار می گیرند, از درصد میوه بندی بالاتری برخوردارند (به ترتیب 20.5 و27.44  درصد). اگرچه فقط حدود 11 درصد از گل های گل آذین, انتهایی هستند, حدود 45 درصد آن ها به میوه تبدیل شدند. حدود 89 درصد گل ها جانبی بودند که فقط 8 درصد آن ها به میوه تبدیل شدند. بیشتر میوه ها در قسمت های بیرونی گل آذین قرار داشتند. میوه بندی درگل های با اندازه های یک, دو و سه به ترتیب 32, 17 و 6.5 بود. اختلاف معناداری بین ارقام از لحاظ درصد تشکیل میوه وجود نداشت. تشکیل میوه در سال پربار و کم بار اختلاف معناداری نشان نداد, ولی درصد پوکی کل در سال کم بار به طور معنا داری بیشتر از سال پربار بود ( 45.18درصد در سال کم بار و8.14  درصد در سال پربار). ارقام از لحاظ تکامل کیسه جنینی با هم اختلاف معناداری نداشتند, هرچند که رقم احمدآقایی, درصد کیسه جنینی کامل بیشتری از سایر ارقام داشت. با اینکه رقم احمدآقایی بیشترین باروری کیسه جنینی را داشته است (25 درصد), باروری کیسه جنینی ارقام مختلف اختلاف معناداری نداشتند. گل های درجه یک بیشترین درصد کیسه های جنینی تکامل یافته (87.5 درصد) و بارور (35 درصد) را داشتند. درصد باروری برای گل های درجه 2 و 3 برابر 18.75 و 12.5 درصد بود که با درصد تشکیل میوه آن ها تا حدودی هماهنگی دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رجب زاده، محمد، وزوایی، علی، عبادی، علی، و پناهی، بهمن. (1392). الگوی تشکیل میوه در ارتباط با رشد تخمدان در چهار رقم پسته تجاری. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 44(4)، 461-468. SID. https://sid.ir/paper/148251/fa

    Vancouver: کپی

    رجب زاده محمد، وزوایی علی، عبادی علی، پناهی بهمن. الگوی تشکیل میوه در ارتباط با رشد تخمدان در چهار رقم پسته تجاری. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1392؛44(4):461-468. Available from: https://sid.ir/paper/148251/fa

    IEEE: کپی

    محمد رجب زاده، علی وزوایی، علی عبادی، و بهمن پناهی، “الگوی تشکیل میوه در ارتباط با رشد تخمدان در چهار رقم پسته تجاری،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 44، no. 4، pp. 461–468، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148251/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button