Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

560
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

562
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تغییرپذیری رنگدانه های نورساختی، اسید کلروژنیک، اسید کافئیک و پرولین پینة کنگرفرنگی تحت تأثیر کاربرد محرک های متابولیتی

صفحات

 صفحه شروع 435 | صفحه پایان 443

چکیده

اسید سالیسیلیک (SA) و متیل جاسمونات (MeJA) به عنوان دو هورمون گیاهی با القای ساخت (سنتز) آنزیم فنیل آلانین آمونیالیاز و تحریک تولید و تجمع پروتئین کیناز ها, اکسیژن های رادیکال آزاد و اسمولیت هایی مانند پرولین نقش بسزایی در تولید متابولیت های ثانویه ایفاء می کنند. در این پژوهش تأثیر محرک های SA و MeJA بر تجمع امینواسید پرولین, محتوای اسید کلروژنیک و اسید کافئیک و همچنین غلظت رنگدانه های درونی پینة (کالوس) کنگرفرنگی بررسی شد. به این منظور نمونه های پینة کنگرفرنگی با پنج سطح 0, 50, 100, 200 و 250 میکرومولار SA و MeJA (الیسیتور) با چهار تکرار, در قالب طرح کامل تصادفی تیمار شدند. بر پایه ی نتایج به دست آمده تجمع پرولین و محتوای اسید کلروژنیک و اسید کافئیک تحت تأثیر غلظت های مختلف محرک های به کاربرده شده قرار داشتند. نکته ی جالب توجه اینکه بین این ترکیب ها و تأثیر محرک های مورداستفاده همبستگی مشاهده شد. به طوری که تحت تأثیر تیمار 100 میکرومولار SA بیشترین تجمع اسید کلروژنیک, اسید کافئیک و پرولین مشاهده شد. افزایش سطح محرک ها از این مقدار, کاهش محتوای اسید کلروژنیک, اسید کافئیک و میزان پرولین را به همراه داشت. در نمونه های تیمارشده با MeJA نیز نمونه های تیمارشده با متیل جاسمونات 100 میکرومولار بیشترین محتوای اسید کافئیک و پرولین را داشته و بیشترین میزان اسید کلروژنیک در تیمار 200 میکرومولار تجمع یافت همچنین بر پایه ی نتایج به دست آمده ممکن است بیان شود, اگرچه تولید متابولیت ها تحت تأثیر محرک های متابولیتی افزایش می یابند, بااین وجود افزایش غلظت محرک های متابولیتی بیش ازحد بهینه نتیجه ی عکس خواهد داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صمدی، صبا، قاسم نژاد، عظیم، علیزاده، مهدی، و اعلمی، مهران. (1395). تغییرپذیری رنگدانه های نورساختی, اسید کلروژنیک, اسید کافئیک و پرولین پینة کنگرفرنگی تحت تأثیر کاربرد محرک های متابولیتی. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 47(3 )، 435-443. SID. https://sid.ir/paper/148278/fa

    Vancouver: کپی

    صمدی صبا، قاسم نژاد عظیم، علیزاده مهدی، اعلمی مهران. تغییرپذیری رنگدانه های نورساختی, اسید کلروژنیک, اسید کافئیک و پرولین پینة کنگرفرنگی تحت تأثیر کاربرد محرک های متابولیتی. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1395؛47(3 ):435-443. Available from: https://sid.ir/paper/148278/fa

    IEEE: کپی

    صبا صمدی، عظیم قاسم نژاد، مهدی علیزاده، و مهران اعلمی، “تغییرپذیری رنگدانه های نورساختی, اسید کلروژنیک, اسید کافئیک و پرولین پینة کنگرفرنگی تحت تأثیر کاربرد محرک های متابولیتی،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 47، no. 3 ، pp. 435–443، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148278/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا