مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

521
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

577
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه ی ویژگی های بیوشیمیایی و کیفی میوه ی برخی نژادگان های ازگیل ژاپنی (Eriobotrya japonica L. ) گرگان

صفحات

 صفحه شروع 413 | صفحه پایان 421

چکیده

ازگیل ژاپنی با نام علمی L. Eriobotrya japonica به دلیل داشتن مقادیر بالای ترکیب های فنولی و پاداکسندگی (آنتی اکسیدانی) خاصیت ضد سرطانی و ضدالتهابی داشته و در صنایع غذایی, پزشکی و دارویی کاربرد فراوان دارد. به منظور بررسی صفات کیفی میوه, بیست نژادگان (ژنوتیپ) ازگیل ژاپنی از مناطق مختلف شهر گرگان در استان گلستان انتخاب شدند. میوه ها در زمان رسیدن کامل در بهار سال 1393 گرد آوری و ویژگی های بیوشیمیایی و کیفی میوه ی آن ها ارزیابی شد. مقایسه ی میانگین ها نشان داد, میزان فنول کل نژادگان ها بین 55/316-95/131 میکروگرم اسیدگالیک بر گرم وزن تر, میزان فلاونوئید کل بین 91/87-45/3 میکروگرم بر گرم وزن تر کوئرستین و ظرفیت پاداکسندگی بین 81/76-05/11 درصد, میزان کاروتنوئید کل پوست میوه بین 39/18-64/3 و کاروتنوئید کل گوشت میوه بین 08/5-24/0 میکروگرم بر گرم وزن تر متغیر بود. بنابراین میزان کاروتنوئید کل گوشت میوه کمتر از پوست میوه بود. نژادگان 5 بیشترین L* و b*را داشت. نتایج نشان داد, میزان گلوکز بین 41/136-86/41, فروکتوز 26/51-04/16 و ساکارز 63/0-07/0 میلی گرم در 100 گرم وزن تر متغیر بود. افزون بر این نژادگان های مورد بررسی از نوع گوشت سفید, و قند غالب در آن ها گلوکز بود. به طورکلی نژادگان 5, 14 و 9 به ترتیب بیشترین میزان فنول, فلاونوئید و ظرفیت پاداکسندگی را داشتند. در نهایت نتایجبه دست آمده از این تحقیق بیانگر بالا بودن میزان متابولیت های ثانویه در میوه ی ازگیل ژاپنی است بنابراین این میوه می-تواند در صنایع غذایی و دارویی بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رحیم خانی، رخساره، وارسته، فریال، و سیفی، اسماعیل. (1396). مقایسه ی ویژگی های بیوشیمیایی و کیفی میوه ی برخی نژادگان های ازگیل ژاپنی (Eriobotrya japonica L. ) گرگان. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 48(2 )، 413-421. SID. https://sid.ir/paper/148294/fa

    Vancouver: کپی

    رحیم خانی رخساره، وارسته فریال، سیفی اسماعیل. مقایسه ی ویژگی های بیوشیمیایی و کیفی میوه ی برخی نژادگان های ازگیل ژاپنی (Eriobotrya japonica L. ) گرگان. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1396؛48(2 ):413-421. Available from: https://sid.ir/paper/148294/fa

    IEEE: کپی

    رخساره رحیم خانی، فریال وارسته، و اسماعیل سیفی، “مقایسه ی ویژگی های بیوشیمیایی و کیفی میوه ی برخی نژادگان های ازگیل ژاپنی (Eriobotrya japonica L. ) گرگان،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 48، no. 2 ، pp. 413–421، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148294/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button