مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

401
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

577
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر محلولپاشی برگی یدات پتاسیم بر تحمل به شوری توت فرنگی

صفحات

 صفحه شروع 361 | صفحه پایان 374

چکیده

 در این پژوهش, تأثیر محلول پاشی برگی یدات پتاسیم (5 و50 میلی گرم بر لیتر KIO3) بر بهبود تحمل به شوری (50 میلی-مولار) در گیاه توت فرنگی (Fragaria ananassa Duch. ) در قالب طرح کامل تصادفی مورد مطالعه قرار گرفت. با توجه به نتایج به دست آمده, شوری از طریق کاهش پارامترهای دخیل در انتقال الکترون فتوسنتزی شامل شارش انتقال الکترون (φ Eo) و فعالیت کمپلکس آزاد کننده اکسیژن (Fv/Fo) باعث افت شاخص کارآیی فتوسیستم ها (PIabs) به دلیل افزایش مقدار مالون دی آلدهید (MDA), گردید. گیاهان تیمارشده با غلظت های پایین یدات پتاسیم (5 میلی گرم بر لیتر), افزایش معنی دار وزن خشک برگ, پروتئین کل و قندهای محلول را در شرایط شوری نشان دادند. غلظت پایین یدات پتاسیم از طریق افزایش فنل کل و فعالیت آنزیم کاتالاز باعث بهبود فعالیت سیستم پاداکسایشی گردید. در مقایسه, تیمار 50 میلی گرم بر لیتر یدات نه تنها نتوانست باعث تخفیف تنش شوری شود بلکه خود باعث آسیب سیستم فتوسنتزی شد و فعالیت کمپلکس آزادکننده اکسیژن را کاهش داد. در نتیجه با این که غلظت 5 میلی گرم بر لیترباعث بهبود عملکرد فتوشیمیایی و فعالیت سیستم پاداکسایشی در شرایط شوری شد ولی نتایج این تحقیق برای اولین بار نشان داد که کاربرد غلظت بالای یدات باعث سمیت و کاهش عملکرد فتوشیمیایی فتوسنتز گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حبیبی، قادر، و الیاقی، شبنم. (1398). تأثیر محلولپاشی برگی یدات پتاسیم بر تحمل به شوری توت فرنگی. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 50(2 )، 361-374. SID. https://sid.ir/paper/148313/fa

    Vancouver: کپی

    حبیبی قادر، الیاقی شبنم. تأثیر محلولپاشی برگی یدات پتاسیم بر تحمل به شوری توت فرنگی. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1398؛50(2 ):361-374. Available from: https://sid.ir/paper/148313/fa

    IEEE: کپی

    قادر حبیبی، و شبنم الیاقی، “تأثیر محلولپاشی برگی یدات پتاسیم بر تحمل به شوری توت فرنگی،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 50، no. 2 ، pp. 361–374، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148313/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button