مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,171
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

829
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر اسید هیومیک بر برخی ویژگی های مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی توت فرنگی رقم سابرینا تحت شرایط تنش شوری

صفحات

 صفحه شروع 109 | صفحه پایان 135

چکیده

 شوری به عنوان یک فاکتور محیطی مهم محدود کننده تولید محصولات کشاورزی محسوب می شود. به منظور تعیین اثر اسید هیومیک بر برخی ویژگی های مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی در توت فرنگی رقم سابرینا در شرایط تنش شوری, آزمایش گلخانه ای با سه فاکتور شامل دو روش کاربرد اسید هیومیک (محلول پاشی برگی, کاربرد در محیط کشت), سه غلظت اسید هیومیک (صفر, 300 و 600 میلی گرم در لیتر) و سه سطح شوری ناشی از کلرید سدیم (صفر, 20 و 40 میلی مولار) به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار انجام شد. نتایج نشان داد که با افزایش سطوح شوری در محلول غذایی, طول ریشه, سطح برگ, وزن تر و خشک برگ, کلروفیلa, b و کلروفیل کل کاهش یافت. همچنین تحت تأثیر شوری, محتوای نسبی آب برگ کاهش, اما میزان نشت یونی غشاء سلول های برگ, کارتنوئید و میزان مالون دی آلدئید افزایش یافت. تحت شرایط تنش شوری, کاربرد اسید هیومیک باعث بهبود رشد رویشی شد و میزان نشت یونی کاهش یافت. نتایج پژوهش حاضر نشان داد که کاربرد تیمارهای اسید هیومیک (به ویژه غلظت 600 میلی گرم در لیتر) می تواند بعضی از اثرات منفی ناشی از تنش شوری را در توت فرنگی رقم سابرینا تعدیل نماید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خدامرادی، پیام، امیری، جعفر، و دولتی، بهنام. (1396). تأثیر اسید هیومیک بر برخی ویژگی های مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی توت فرنگی رقم سابرینا تحت شرایط تنش شوری. پژوهش های میوه کاری، 2(2 )، 109-135. SID. https://sid.ir/paper/267882/fa

    Vancouver: کپی

    خدامرادی پیام، امیری جعفر، دولتی بهنام. تأثیر اسید هیومیک بر برخی ویژگی های مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی توت فرنگی رقم سابرینا تحت شرایط تنش شوری. پژوهش های میوه کاری[Internet]. 1396؛2(2 ):109-135. Available from: https://sid.ir/paper/267882/fa

    IEEE: کپی

    پیام خدامرادی، جعفر امیری، و بهنام دولتی، “تأثیر اسید هیومیک بر برخی ویژگی های مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی توت فرنگی رقم سابرینا تحت شرایط تنش شوری،” پژوهش های میوه کاری، vol. 2، no. 2 ، pp. 109–135، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/267882/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button