مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

473
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

661
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر زمان برداشت و کیتوزان بر کیفیت و عمر انبارمانی میوه های عروسک پشت پرده (Physalis angulata L. )

صفحات

 صفحه شروع 173 | صفحه پایان 186

چکیده

 رسیدن میوه شامل تغییرات اساسی فیزیولوژی و بیوشیمیایی است که رنگ, طعم, عطر, بافت و ارزش غذایی میوه ها را تغییر می دهد. در طول انبارداری و پس از آن, رسیدن کامل میوه ها ادامه می یابد, اگر این میوه ها مصرف یا فراوری نشوند, بیش از حد رسیده و کیفیت آنها سریعاً روبه زوال می رود. با توجه به این که برداشت در زمان مناسب می تواند عمر مفید میوه را بهبود بخشد؛ به منظور مطالعه اثر مرحله برداشت و پوشش کیتوزان بر انبارمانی و کیفیت میوه های عروسک پشت پرده, آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل مرحله برداشت (سبز بالغ, سبز مایل به زرد و زردرنگ) و پوشش کیتوزان (صفر, 5/0 و 1 درصد) بود. میوه های برداشت و تیمار شده به مدت 30 روز در دمای 15 درجه سانتی گراد نگهداری شدند. نتایج نشان داد که اثر مرحله برداشت و سطوح مختلف پوشش کیتوزان طی انبارمانی تأثیر معنی داری روی صفات کیفی و عمر انباری میوه داشت. با بلوغ میوه درصد کاهش وزن, میزان ویتامین ث, کارتنوئید و شاخص طعم به طور معنی داری افزایش یافت و میزان کلروفیل, فنل کل و اسیدیته قابل تیتراسیون کاهش یافت. کاربرد پوشش کیتوزان کاهش محتوای کلروفیل, فنل کل, اسیدیته قابل تیتراسیون, درصد کاهش وزن, روند بلوغ و تغییر رنگ میوه را در مدت انبارمانی به تأخیر انداخت. بیشترین میزان کاهش وزن میوه, شاخص طعم, ویتامین ث طی بلوغ و انبارداری در میوه های شاهد مشاهده شد. همچنین میوه های سبز بالغ تیمار شده با کیتوزان در سطح 5/0 درصد, بهترین کیفیت طی انبارمانی داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حیدرنژاد، رسول، قهرمانی، زهرا، برزگر، طاهر، و ربیعی، ولی. (1398). اثر زمان برداشت و کیتوزان بر کیفیت و عمر انبارمانی میوه های عروسک پشت پرده (Physalis angulata L. ). مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 50(1 )، 173-186. SID. https://sid.ir/paper/148380/fa

    Vancouver: کپی

    حیدرنژاد رسول، قهرمانی زهرا، برزگر طاهر، ربیعی ولی. اثر زمان برداشت و کیتوزان بر کیفیت و عمر انبارمانی میوه های عروسک پشت پرده (Physalis angulata L. ). مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1398؛50(1 ):173-186. Available from: https://sid.ir/paper/148380/fa

    IEEE: کپی

    رسول حیدرنژاد، زهرا قهرمانی، طاهر برزگر، و ولی ربیعی، “اثر زمان برداشت و کیتوزان بر کیفیت و عمر انبارمانی میوه های عروسک پشت پرده (Physalis angulata L. )،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 50، no. 1 ، pp. 173–186، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148380/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button