مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,504
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

918
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر پوشش خوراکی کیتوزان بر حفظ کیفیت و عمر انبارمانی میوه لیمو شیرین

صفحات

 صفحه شروع 153 | صفحه پایان 162

چکیده

 امروزه استفاده از پوشش های خوراکی به دلیل تمایل مشتریان بر خریداری محصولاتی که تازگی و طراوت خود را حفظمی کنند, افزایش یافته است. زیست تخریب پذیری, ممانعت از تبادل گازهای تنفسی, کنترل تنفس میوه ها و سبزی ها, بازدارندگی از تبادل ترکیبات بودار و طعم دار و هم چنین حفاظت محصول در مقابل صدمات مکانیکی از جمله مهم ترین مزایای پوشش های خوراکی می باشند. در این پژوهش تاثیر پوشش خوراکی کیتوزان بر حفظ کیفیت و عمر انبارمانی میوه لیمو شیرین با اندازه گیری شاخص های فیزیکوشیمیایی میوه ها اعم از سفتی بافت (پوست و گوشت), اسید قابل تیتراسیون, pH, مواد جامد محلول, ویتامین ث, درصد کاهش وزن, کلروفیل a, کلروفیل b و کلروفیل کل مورد بررسی قرار گرفت. چهار تیمار از محلول کیتوزان استفاده گردید. نتایج نشان داد که کیتوزان اثر معنی داری بر تمامی شاخص های اندازه گیری شده در سطح احتمال 1 درصد داشت. میوه های تیمار شده با کیتوزان, در طی مدت انبار سرد, سفتی (پوست و گوشت), ویتامین ث و اسیدیته قابل تیتراسیون بیشتری از میوه های شاهد دارا بودند. بیشترین سفتی مربوط به تیمار کیتوزان دو درصد (20.79 نیوتن) و کمترین سفتی (17.42 نیوتن) مربوط به شاهد بود. میوه های لیمو شیرین تیمار شده با کیتوزان 2 درصد دارای کمترین درصد کاهش وزن (5.95 درصد) و بیشترین میزان مواد جامد محلول (10.6 درصد), اسید آلی (0.077 گرم در صد میلی لیتر) و ویتامین ث (59.44 میلی گرم در صد میلی لیتر) بوده اند. براساس نتایج کلی این تحقیق تیمار کیتوزان 2 درصد برای افزایش عمر قفسه ای لیمو شیرین توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قیصربیگی، شهین، رامین، علی اکبر، و امینی، فریبا. (1394). تاثیر پوشش خوراکی کیتوزان بر حفظ کیفیت و عمر انبارمانی میوه لیمو شیرین. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، 5(18)، 153-162. SID. https://sid.ir/paper/255844/fa

    Vancouver: کپی

    قیصربیگی شهین، رامین علی اکبر، امینی فریبا. تاثیر پوشش خوراکی کیتوزان بر حفظ کیفیت و عمر انبارمانی میوه لیمو شیرین. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی[Internet]. 1394؛5(18):153-162. Available from: https://sid.ir/paper/255844/fa

    IEEE: کپی

    شهین قیصربیگی، علی اکبر رامین، و فریبا امینی، “تاثیر پوشش خوراکی کیتوزان بر حفظ کیفیت و عمر انبارمانی میوه لیمو شیرین،” تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، vol. 5، no. 18، pp. 153–162، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/255844/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button