مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

470
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

562
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین ارزش غذایی و ظرفیت پاداکسایشی اندام های مختلف دو گونه والک ایرانی (Allium akaka S. G. Gmelin و Allium elburzense W. ) در شرایط اقلیمی رویشگاه های مختلف و مزرعه

صفحات

 صفحه شروع 105 | صفحه پایان 118

چکیده

 والک یکی از سبزی های بومی ایران است که چندین گونه از جنس آلیوم و زیرجنس ملانوکرومیوم را شامل می شود. این تحقیق با هدف بررسی ارزش غذایی و ظرفیت پاداکسایشی اندام های مختلف هشت جمعیت وحشی از دو گونه والک ایرانی (Allium akaka S. G. Gmelin و Allium elburzense W. ) در اقلیم های مختلف انجام شد. نتایج نشان داد مقدار پتاسیم و کلسیم در رویشگاه اصلی مورد مطالعه, به ترتیب به میزان 182 تا 432 و 159 تا 252 (mg/100g) و در مزرعه نیز به ترتیب 311 تا 533 و 193 تا 243 (mg/100g) به دست آمد. مقدار فنل کل به میزان 73/1 تا 57/2 (g AGE/kg FW), مقدار اسید آسکوربیک به میزان 08/6 تا 11/8 (mg/100g FW) و ظرفیت پاداکسایشی در بازه 13/2 تا 02/3 (g AAE/kg FW) در مزرعه به دست آمد؛ در حالی که میزان این ترکیبات در رویشگاه اصلی به ترتیب در بازه 95/1 تا 52/2(g AGE/kg FW), 15/6 تا 94/8 (mg/100g FW) و 85/1 تا 07/3 (g AAE/kg FW) بود. ضرایب همبستگی کانونیک نشان دادند که با افزایش ارتفاع از سطح دریا, pH خاک و کاهش میانگین دما, مقدار عناصر روی, آهن و پتاسیم افزایش یافت, که منجر به افزایش ترکیبات دفاعی گیاه, از جمله فنل ها و در نتیجه ظرفیت پاداکسایشی کل شد. همچنین نتایج نشان داد کلسیم, پتاسیم, منیزیم و روی بیشترین اثر را بر سنتز اسید آسکوربیک, فنل ها و ظرفیت پاداکسایشی, نسبت به سایر عناصر داشتند. بر اساس نتایج بارهای کانونیک, تمام فراسنجه های محیطی بر ارزش غذایی و ظرفیت پادکسایشی بافت والک اثرگذار بودند که بررسی هرکدام از آنها به تنهایی و یا چند مورد از آنها, منجر به نتیجه مطلوب نمی گردد و تمام این عوامل در کنار یکدیگر, شرایط موجود گیاه را توجیه می کنند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جعفری، سجاد، حسن دخت، محمدرضا، طاهری، مهدی، و کاشی، عبدالکریم. (1398). تعیین ارزش غذایی و ظرفیت پاداکسایشی اندام های مختلف دو گونه والک ایرانی (Allium akaka S. G. Gmelin و Allium elburzense W. ) در شرایط اقلیمی رویشگاه های مختلف و مزرعه. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 50(1 )، 105-118. SID. https://sid.ir/paper/148392/fa

    Vancouver: کپی

    جعفری سجاد، حسن دخت محمدرضا، طاهری مهدی، کاشی عبدالکریم. تعیین ارزش غذایی و ظرفیت پاداکسایشی اندام های مختلف دو گونه والک ایرانی (Allium akaka S. G. Gmelin و Allium elburzense W. ) در شرایط اقلیمی رویشگاه های مختلف و مزرعه. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1398؛50(1 ):105-118. Available from: https://sid.ir/paper/148392/fa

    IEEE: کپی

    سجاد جعفری، محمدرضا حسن دخت، مهدی طاهری، و عبدالکریم کاشی، “تعیین ارزش غذایی و ظرفیت پاداکسایشی اندام های مختلف دو گونه والک ایرانی (Allium akaka S. G. Gmelin و Allium elburzense W. ) در شرایط اقلیمی رویشگاه های مختلف و مزرعه،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 50، no. 1 ، pp. 105–118، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148392/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button