مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

805
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

716
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تأثیر اتفن و حلقه برداری بر ویژگی های کمی و کیفی میوه ی انگور رقم ریش بابا قرمز

صفحات

 صفحه شروع 791 | صفحه پایان 799

چکیده

 یکی از عامل های مهم تعیین کننده ی کیفیت و بازارپسندی انگور رنگ حبه ی آن است. عامل های چندی بر رنگ گیری حبه تأثیر دارند. به منظور بررسی تأثیر حلقه برداری شاخه های سال جاری و محلول پاشی اتفن با غلظت های 150 و 300 میلی گرم در لیتر در مرحله ی تغییر رنگ حبه ها بر رنگ گیری و کمیت و کیفیت میوه ی انگور ریش بابا قرمز این پژوهش به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در شرایط آب هوایی ارومیه در تاک های 25 ساله با تربیت کوردون دوسویه اجرا شد. در هنگام برداشت صفات کمی و کیفی میزان قند, اسید میوه, وزن حبه و خوشه, سفتی و ریزش حبه, میزان فنول کل, مواد پاداکسندگی (آنتی اکسیدانی) و ویژگی های رنگ حبه اندازه گیری شدند. حلقه برداری و اتفن باعث بهبود میزان قند و کاهش اسید میوه شدند. وزن حبه ها و خوشه ها در تاک های حلقه برداری شده افزایش نشان داد, اما اتفن تأثیری نداشت. ریزش حبه در تاک های حلقه برداری شده کمتر از شاهد بود ولی اتفن باعث تشدید ریزش و کاهش میزان سفتی بافت حبه شد. هر دو تیمار باعث افزایش تولید مواد فنولی و پاداکسندگی میوه شدند. بیشترین میزان فنل در تاک های حلقه برداری شده و اتفن در زمان تغییر رنگ حبه ها بود. حلقه برداری تاک ها در آغاز تغییر رنگ حبه ها به همراه کاربرد اتفن باعث بهبود رنگ گیری و قرمزتر شدن حبه ها شدند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دولتی بانه، حامد، زارعی، رضا، و اسمعیلی، محسن. (1396). بررسی تأثیر اتفن و حلقه برداری بر ویژگی های کمی و کیفی میوه ی انگور رقم ریش بابا قرمز. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 48(4 )، 791-799. SID. https://sid.ir/paper/148399/fa

    Vancouver: کپی

    دولتی بانه حامد، زارعی رضا، اسمعیلی محسن. بررسی تأثیر اتفن و حلقه برداری بر ویژگی های کمی و کیفی میوه ی انگور رقم ریش بابا قرمز. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1396؛48(4 ):791-799. Available from: https://sid.ir/paper/148399/fa

    IEEE: کپی

    حامد دولتی بانه، رضا زارعی، و محسن اسمعیلی، “بررسی تأثیر اتفن و حلقه برداری بر ویژگی های کمی و کیفی میوه ی انگور رقم ریش بابا قرمز،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 48، no. 4 ، pp. 791–799، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148399/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button