مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

4,954
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر محلول پاشی قبل از برداشت اتفن بر رنگ و برخی ویژگی های کیفی میوه انگور (.Vitis vinifera L) رقم بی دانه قرمز

صفحات

 صفحه شروع 11 | صفحه پایان 25

چکیده

 کاربرد اتفن در سال های اخیر به عنوان روشی موثر در افزایش کمیت و کیفیت محصول انگور شناخته شده است. در این پ‍ژوهش اثر کاربرد قبل از برداشت اتفن در 4 سطح (صفر, 150, 250 و 300 میلی گرم در لیتر) و زمان تیمار اتفن در 2 مرحله از رنگ گیری حبه ها (10 الی 20 درصد از تغییر رنگ حبه ها و 50 الی 70 درصد از تغییر رنگ حبه ها) بر شاخص های مختلف کیفی در زمان برداشت میوه انگور رقم بیدانه قرمز در ارومیه مورد ارزیابی قرار گرفت. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار انجام گرفت. شاخص های مورد بررسی شامل مواد جامد محلول, اسیدهای قابل تیتراسیون, ضریب رسیدگی, pH, اسید آسکوربیک, سفتی بافت و رنگ میوه بود. تیمار اتفن سبب افزایش مواد جامد محلول, اسید آسکوربیک, ضریب رسیدگی و رنگ حبه ها گردید اما در pH تاثیر نداشت. بر اساس نتایج رنگ سنجی تیمار اتفن پارامتر L, زاویه Hue و Chroma را کاهش و نسبت a/b را افزایش داد. اسیدهای قابل تیتراسیون و سفتی بافت با کاربرد اتفن کاهش یافت. نتایج نشان داد که محلول پاشی 150 میلی گرم در لیتر اتفن در مرحله 50 الی 70 درصد از تغییر رنگ حبه ها موجب افزایش مواد جامد محلول, ضریب رسیدگی و رنگ میوه گردید اما تاثیر زیادی در کاهش سفتی بافت نداشت. بر اساس نتایج بدست آمده استفاده از اتفن با غلظت بهینه و در زمان مناسب می تواند به عنوان روشی موثری در جهت بهبود رنگ و کیفیت بهینه حبه ها باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    ابراهیمی، ربابه، جلیلی مرندی، رسول، دولتی بانه، حامد، اسمعیلی، محسن، و حاجی تقی لو، رامین. (1393). اثر محلول پاشی قبل از برداشت اتفن بر رنگ و برخی ویژگی های کیفی میوه انگور (.Vitis vinifera L) رقم بی دانه قرمز. تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)، 37(1)، 11-25. SID. https://sid.ir/paper/165100/fa

    Vancouver: کپی

    ابراهیمی ربابه، جلیلی مرندی رسول، دولتی بانه حامد، اسمعیلی محسن، حاجی تقی لو رامین. اثر محلول پاشی قبل از برداشت اتفن بر رنگ و برخی ویژگی های کیفی میوه انگور (.Vitis vinifera L) رقم بی دانه قرمز. تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)[Internet]. 1393؛37(1):11-25. Available from: https://sid.ir/paper/165100/fa

    IEEE: کپی

    ربابه ابراهیمی، رسول جلیلی مرندی، حامد دولتی بانه، محسن اسمعیلی، و رامین حاجی تقی لو، “اثر محلول پاشی قبل از برداشت اتفن بر رنگ و برخی ویژگی های کیفی میوه انگور (.Vitis vinifera L) رقم بی دانه قرمز،” تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)، vol. 37، no. 1، pp. 11–25، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/165100/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button