مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

679
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

624
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

افزایش انبارمانی و حفظ ویژگی های کیفی میوه ی انگور رقم "بی دانه ی قرمز" با استفاده از اسانس آویشن

صفحات

 صفحه شروع 753 | صفحه پایان 764

چکیده

 کاهش ارزش اقتصادی میوه های برداشت شده, در نتیجه ی فساد قارچی پس از برداشت رخ می دهد که می توان با استفاده از پوشش های خوراکی آن ها را کنترل کرد. انگور به عنوان یکی از میوه های بسیار فسادپذیر در معرض عامل های قارچی به ویژه Botrytis cinerea است. در این پژوهش, از اسانس آویشن برای جایگزینی تیمارهای قارچکش به منظور حفاظت در برابر بیماری های قارچی و افزایش عمر پس از برداشت انگور استفاده شد. هنگامی که میزان کل مواد جامد قابل حل (TSS) میوه ها در حدود 20 بود برداشت و پس از تلقیح با قارچ Botrytis cinerea با 0, 150 و300 میکرولیتر بر لیتر اسانس آویشن تیمار شدند و در بسته های در حدود 200 گرمی بسته بندی و سپس در انبار ° C2± 0 و رطوبت نسبی 90درصد به مدت 60 روز نگه داری شدند. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی در سه تکرار اجرا شد. پس از تیمار, تغییر وزن, رنگ, pH, فساد, صفات کیفی و حسی میوه ها اندازه گیری شدند. نتایج به دست آمده نشان داد که اسانس آویشن میزان کاهش وزن, فساد, ترک خوردگی و ریزش را کاهش و کیفیت حبه ها را حفظ کرده است. با گذشت زمان میزان درخشندگی, زاویه ی هیو و شاخص خلوص رنگ (کروما) در میوه ها کاهش یافت. همچنین میزان درخشندگی میوه های تیمارشده کمتر از شاهد بود. میزان مواد جامد قابل حل و اسیدیته ی قابل عیارسنجی (تیتراسیون) نیز با گذشت زمان به ترتیب افزایش و کاهش یافت. با افزایش غلظت اسانس, رشد قارچ به طور معنی داری کاهش یافت, اما غلظت اسانس تفاوت معنی داری در بیشتر صفات مورد بررسی مانند کاهش وزن, درخشندگی, زاویه ی هیو, خلوص رنگ, قهوه ای شدن, سفتی, ترک خوردگی و ریزش حبه ها ایجاد نکرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دهستانی اردکانی، مریم، و مستوفی، یونس. (1396). افزایش انبارمانی و حفظ ویژگی های کیفی میوه ی انگور رقم "بی دانه ی قرمز" با استفاده از اسانس آویشن. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 48(4 )، 753-764. SID. https://sid.ir/paper/148403/fa

    Vancouver: کپی

    دهستانی اردکانی مریم، مستوفی یونس. افزایش انبارمانی و حفظ ویژگی های کیفی میوه ی انگور رقم "بی دانه ی قرمز" با استفاده از اسانس آویشن. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1396؛48(4 ):753-764. Available from: https://sid.ir/paper/148403/fa

    IEEE: کپی

    مریم دهستانی اردکانی، و یونس مستوفی، “افزایش انبارمانی و حفظ ویژگی های کیفی میوه ی انگور رقم "بی دانه ی قرمز" با استفاده از اسانس آویشن،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 48، no. 4 ، pp. 753–764، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148403/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button