Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

589
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

566
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی تنوع نژادگان های امیدبخش گردو در استان کرمانشاه بر پایه ی ویژگی های روغن و تعیین همبستگی این ویژگی ها با برخی صفات ریختی و بوم شناختی گیاه

صفحات

 صفحه شروع 887 | صفحه پایان 897

چکیده

 مغز گردو به دلیل ترکیب شیمیایی اسیدهای چرب از لحاظ تغذیه ای و اقتصادی اهمیت داشته و تأثیر مثبتی در سلامتی انسان دارد. در این پژوهش که در سال 1393 انجام گرفت, 18 نژادگان (ژنوتیپ) که از لحاظ ویژگی های میوه و مغز از رقم چندلر بالاتر بودند برای بررسی وضعیت روغن و اسیدهای چرب آن ها انتخاب شدند. میزان روغن با دستگاه سوکسله اندازه-گیری شد و دامنه ی تغییرات آن بین 75-32/57 درصد وزن خشک مغز گردو بود. نوع و میزان اسیدهای چرب روغن گردو با دستگاه GC اندازه گیری شد. نتایج به دست آمده از این بررسی نشان داد, بیش از 88 درصد ترکیب اسیدهای چرب روغن گردو از نوع غیراشباع بود. از اسیدهای چرب روغن گردو لینولئیک اسید (77/57-38/39 درصد), اسید چرب غالب و اولئیک اسید (29/41-67/20 درصد), لینولنیک اسید (89/12-84/7 درصد), پالمتیک اسید (33/9-7/6 درصد) و استئاریک اسید (67/4-47/1 درصد) بیشترین مقادیر را داشتند. ارزیابی همبستگی بین صفات در این بررسی نشان داد, ارتباط منفی معنی داری بین اسیدهای چرب اولئیک اسید و لینولئیک اسید وجود دارد. نتایج این بررسی همچنین نشان داد, درصد میزان روغن و ترکیب اسیدهای چرب مغز گردو تحت تأثیر ویژگی های فیزیکی دانه و شرایط اقلیمی مناطق قرار نگرفت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شفائی چروش، زینب، و ارزانی، کاظم. (1396). ارزیابی تنوع نژادگان های امیدبخش گردو در استان کرمانشاه بر پایه ی ویژگی های روغن و تعیین همبستگی این ویژگی ها با برخی صفات ریختی و بوم شناختی گیاه. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 48(4 )، 887-897. SID. https://sid.ir/paper/148405/fa

    Vancouver: کپی

    شفائی چروش زینب، ارزانی کاظم. ارزیابی تنوع نژادگان های امیدبخش گردو در استان کرمانشاه بر پایه ی ویژگی های روغن و تعیین همبستگی این ویژگی ها با برخی صفات ریختی و بوم شناختی گیاه. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1396؛48(4 ):887-897. Available from: https://sid.ir/paper/148405/fa

    IEEE: کپی

    زینب شفائی چروش، و کاظم ارزانی، “ارزیابی تنوع نژادگان های امیدبخش گردو در استان کرمانشاه بر پایه ی ویژگی های روغن و تعیین همبستگی این ویژگی ها با برخی صفات ریختی و بوم شناختی گیاه،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 48، no. 4 ، pp. 887–897، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148405/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا