مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

773
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

534
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین شاخص قابلیت شکست توده دانه برنج بوسیله یک دستگاه آسیاب آزمایشگاهی

صفحات

 صفحه شروع 15 | صفحه پایان 24

چکیده

 برای تعیین علل کاهش استحکام دانه های برنج طی عملیات برداشت و پس از آن و نیز امکان تشخیص کیفیت توده برنج به ویژه در مراحل خرید و فروش, وجود روش و ابزار مناسب برای این کار ضروری است. یکی از این معیارها شاخص قابلیت شکست (BSI) دانه می باشد که می توان آن را توسط یک دستگاه گریز از مرکز ضربه ای به صورت درصد وزنی مشخص نمود. بر این اساس, با انجام اصلاحاتی روی یک دستگاه آسیاب آزمایشگاهی, در یک طرح آزمایشی کاملا تصادفی به شکل فاکتوریل (با 108 آزمون) اثر نوع تیغه, سرعت دورانی تیغه, مدت زمان کار دستگاه و رطوبت دانه بر عملکرد دستگاه (بر اساس ایجاد 50% شکست در توده دانه) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از آزمایشات انجام شده نشان داد که هر چهار عامل اثری معنی دار بر شاخص قابلیت شکست دانه داشتند. مقدار کمینه شاخص BSI معادل %3.5 به تیمار کمترین سرعت, کمترین مدت زمان آسیاب و پایین ترین رطوبت دانه و به تیغه تخت اختصاص داشت در حالی که بیشترین میزان شکست معادل %96.8 اندازه گیری شد. بر اساس نتایج این تحقیق, به نظر می رسد با انجام آزمایشات بیشتر در سطوح وسیع تری از سرعت و مدت زمان آسیاب در ارقام متداول می توان به روش قابل اطمینانی برای تعیین کیفیت توده برنج از لحاظ قابلیت شکست دست یافت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    افکاری سیاح، امیرحسین. (1392). تعیین شاخص قابلیت شکست توده دانه برنج بوسیله یک دستگاه آسیاب آزمایشگاهی. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، 23(1)، 15-24. SID. https://sid.ir/paper/148609/fa

    Vancouver: کپی

    افکاری سیاح امیرحسین. تعیین شاخص قابلیت شکست توده دانه برنج بوسیله یک دستگاه آسیاب آزمایشگاهی. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1392؛23(1):15-24. Available from: https://sid.ir/paper/148609/fa

    IEEE: کپی

    امیرحسین افکاری سیاح، “تعیین شاخص قابلیت شکست توده دانه برنج بوسیله یک دستگاه آسیاب آزمایشگاهی،” پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، vol. 23، no. 1، pp. 15–24، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148609/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button