مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,017
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

907
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ترکیب شیمیایی و اثرات ضد میکروبی اسانس های روغنی گیاهان موسیر (Allium ascalonicum) و بادیان رومی (Pimpinella anisum) علیه لیستریا مونوسیتوژنز در پنیر سفید آب نمکی

صفحات

 صفحه شروع 317 | صفحه پایان 328

چکیده

 با توجه به اثرات زیان آور نگهدارنده های شیمیایی و رواج ایده مصرف سبز, لزوم انجام پژوهش در خصوص اثرات ضد میکروبی نگهدارنده های طبیعی و اسانس های گیاهی بر رشد میکروارگانیسم های مهم مواد غذایی در مدل های آزمایشگاهی و غذایی افزایش یافته است. اهداف این مطالعه شامل استخراج و تعیین ترکیبات شیمیایی اسانس های موسیر و بادیان رومی و ارزیابی اثرات ضد میکروبی آنها علیه لیستریا مونوسیتوژنز در مراحل مختلف رسیدن پنیر سفید آب نمکی بود. نتایج نشان داد که تعداد 15 ترکیب با میزان 97.2 درصد در اسانس بادیان رومی قابل شناسایی بود که Longifolene و Benzene بیشترین مقادیر را به خود اختصاص دادند, در مورد اسانس موسیر نیز تعداد 15 ترکیب با مجموع 96.62 درصد وجود داشت که ترکیبات ارگانو سولفوره بالاترین میزان را تشکیل می دهند, نتایج بررسی اثرات ضد میکروبی نشان داد که اسانس موسیر از بالاترین توان ضد میکروبی علیه لیستریا مونوسیتوژنز برخودار بود, میانگین شمارش آن در تیمارهای 0.1 درصد اسانس موسیر و 0.2 درصد اسانس بادیان رومی در انتهای دوره نگهداری پنیر به ترتیب 3.79 و 4.65 لگاریتم بود, که در مقایسه با سایر تیمارها بیشترین کاهش را نشان دادند (P<0.05). نتایج ارزیابی حسی پنیر نشان داد که تیمار 0.025 درصد اسانس موسیر از بالاترین قابلیت پذیرش حسی برخوردار بود (.(P<0.05

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    احسانی، علی، محمودی، رزاق، زارع، پیمان، و حسنی، عباس. (1390). ترکیب شیمیایی و اثرات ضد میکروبی اسانس های روغنی گیاهان موسیر (Allium ascalonicum) و بادیان رومی (Pimpinella anisum) علیه لیستریا مونوسیتوژنز در پنیر سفید آب نمکی. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، 21(3)، 317-328. SID. https://sid.ir/paper/148665/fa

    Vancouver: کپی

    احسانی علی، محمودی رزاق، زارع پیمان، حسنی عباس. ترکیب شیمیایی و اثرات ضد میکروبی اسانس های روغنی گیاهان موسیر (Allium ascalonicum) و بادیان رومی (Pimpinella anisum) علیه لیستریا مونوسیتوژنز در پنیر سفید آب نمکی. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1390؛21(3):317-328. Available from: https://sid.ir/paper/148665/fa

    IEEE: کپی

    علی احسانی، رزاق محمودی، پیمان زارع، و عباس حسنی، “ترکیب شیمیایی و اثرات ضد میکروبی اسانس های روغنی گیاهان موسیر (Allium ascalonicum) و بادیان رومی (Pimpinella anisum) علیه لیستریا مونوسیتوژنز در پنیر سفید آب نمکی،” پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، vol. 21، no. 3، pp. 317–328، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148665/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button