مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,365
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

696
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تغییرات خواص مکانیکی انگور سفید بیدانه در طی رسیدن

صفحات

 صفحه شروع 343 | صفحه پایان 355

چکیده

 انگور به هر دو شکل رسیده و نارس برای تولید محصولات مختلف غذایی مصرف می شود. این میوه به علت دارا بودن بافت نرم و پوست نازک در برابر صدمات مکانیکی وارده حساس است. این مطالعه اثر دوره رسیدن بر روی تغییر برخی خواص مکانیکی میوه انگور سفید بیدانه (Vitis vinifera L.), پوست و گوشت آن را بررسی می کند. تغییرات در مقدار چقرمگی, مقاومت نهایی, نیرو و انرژی شکست, سفتی و مدول الاستیسیته در مدت رسیدن انگور برداشت شده از یک باغ محلی تعیین گردید. همزمان با افزایش درجه بریکس و کاهش اسیدیته در طول دوره رسیدن, چگالی حقیقی میوه ها از 0.004 ± 1.073 تا 0.007 ± 1.106 گرم بر سانتی متر مکعب افزایش یافت. طی دوره رسیدن تواما مقادیر مقاومت نهایی (spu) و چقرمگی (Upu) گوشت انگور با یک همبستگی مثبت R2=0.8626) و P=0.0025 در سطح اطمینان 0.99) افزایش نشان داد, در صورتی که مدول الاستیسیته در هفته های اول طی رسیدن میوه کاهش نشان می دهد و در مراحل نهایی رسیدن سیر صعودی دارد. تمامی پارامترهای استخراج شده از آزمون کشش پوست شامل مقاومت نهایی, مدول الاستیسیته و چقرمگی درطول دوره رسیدن کاهش یافت. طی این دوره بیشترین و کمترین مقدار مقاومت نهایی .پوست میوه به ترتیب 3.176 و 2.011 مگاپاسکال بدست آمد. همچنین در این مدت مدول الاستیسیته پوست از 9.515 تا 6.127 مگاپاسکال کاهش یافت و چقرمگی نیز از 0.876 تا 0.413 میلی ژول بر میلی متر مکعب تغییر کرد. مقاومت مکانیکی حبه کامل در مقابل پارگی با استفاده از آزمون فشار در محدوده 7.80 تا 9.18 نیوتن اندازه گیری شد. نتایج آزمون نفوذ حبه کامل نشان داد که نیروی شکست, انرژی شکست و سفتی طی رسیدن کاهش می یابند

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسن پور، علی، مدرس مطلق، اسعد، اسماعیلی، محسن، و رحمانی دیدار، علاالدین. (1390). تغییرات خواص مکانیکی انگور سفید بیدانه در طی رسیدن. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، 21(3)، 343-355. SID. https://sid.ir/paper/148670/fa

    Vancouver: کپی

    حسن پور علی، مدرس مطلق اسعد، اسماعیلی محسن، رحمانی دیدار علاالدین. تغییرات خواص مکانیکی انگور سفید بیدانه در طی رسیدن. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1390؛21(3):343-355. Available from: https://sid.ir/paper/148670/fa

    IEEE: کپی

    علی حسن پور، اسعد مدرس مطلق، محسن اسماعیلی، و علاالدین رحمانی دیدار، “تغییرات خواص مکانیکی انگور سفید بیدانه در طی رسیدن،” پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، vol. 21، no. 3، pp. 343–355، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148670/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button