مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,570
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

738
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ترکیب شیمیایی، تجزیه پذیری ماده خشک و پروتئین خام سیلاژ یونجه عمل آوری شده با اسیدهای فرمیک و سولفوریک و تاثیر آن بر عملکرد گاوهای هلشتاین تازه زا

صفحات

 صفحه شروع 339 | صفحه پایان 349

چکیده

 اثر اسید فرمیک و اسید سولفوریک بر ترکیب شیمیایی, تجزیه پذیری ماده خشک و پروتئین خام سیلاژ یونجه و بررسی استفاده از آن در جیره گاوهای شیرده تازه زا در آزمایشی سه مرحله ای تعیین شد. در مرحله اول یونجه با اسید فرمیک (صفر, 15 و 20 میلی لیتر در کیلوگرم ماده خشک) و اسید سولفوریک (صفر و 4 میلی لیتر در کیلوگرم ماده خشک) و دو مقدار ماده خشک (22 و 33 درصد) سیلو شد. در مرحله دوم فراسنجه های تجزیه پذیری ماده خشک و پروتئین خام سیلاژ شاهد (فاقد افزودنی, تیمار اول), سیلاژ یونجه حاوی اسید فرمیک و اسید سولفوریک (به ترتیب 15 و 4 میلی لیتر در کیلوگرم ماده خشک, تیمار دوم) و یونجه خشک (تیمار سوم) با استفاده از روش کیسه های نایلونی اندازه گیری شدند. در مرحله سوم در جیره گاوهای تازه زای هلشتاین (11 راس با میانگین روزهای شیردهی 50 (19±8 درصد از مقدار علف خشک یونجه در جیره پایه با سیلاژ یونجه (تیمار اول و دوم مرحله قبل) جایگزین شد. جیره ها به مدت 49 روز در قالب طرح کاملا تصادفی مورد تغذیه گاوها قرار گرفتند. افزایش ماده خشک باعث کاهش pH سیلاژ شد (P<0.05).بخش سریع تجزیه (a) ماده خشک در سیلاژها مشابه یکدیگر (0.35) و کمتر از علق خشک یونجه (0.5) بود. بخش (a) پروتئین خام در سیلاژ حاوی اسید در مقایسه با سیلاژ شاهد و علف یونجه پایین تر بود (به ترتیب 0.57, 0.46 و 0.56). بخش (b) پروتئین خام در سیلاژ حاوی اسید در مقایسه با سیلاژ شاهد و علوفه یونجه پایین تر بود (به ترتیب 0.41, 0.28 و 0.35). مصرف ماده خشک, تولید و ترکیب شیر تحت تاثیر تیمارها قرار نگرفت. اثر زمان بر چربی شیر و مواد جامد فاقد چربی شیر به صورت درجه دوم معنی دار شد (P<0.01). گلوکز خون در زمان قبل از خوراک دهی در هفته چهارم آزمایش در دام های تغذیه شده با تیمار دو بیشتر از تیمار یک بود (P<0.01).

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    بهگر، مهدی، دانش مسگران، محسن، نصیری مقدم، حسن، و سبحانی راد، سعید. (1386). ترکیب شیمیایی, تجزیه پذیری ماده خشک و پروتئین خام سیلاژ یونجه عمل آوری شده با اسیدهای فرمیک و سولفوریک و تاثیر آن بر عملکرد گاوهای هلشتاین تازه زا. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 11(40 (ب))، 339-349. SID. https://sid.ir/paper/15046/fa

    Vancouver: کپی

    بهگر مهدی، دانش مسگران محسن، نصیری مقدم حسن، سبحانی راد سعید. ترکیب شیمیایی, تجزیه پذیری ماده خشک و پروتئین خام سیلاژ یونجه عمل آوری شده با اسیدهای فرمیک و سولفوریک و تاثیر آن بر عملکرد گاوهای هلشتاین تازه زا. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1386؛11(40 (ب)):339-349. Available from: https://sid.ir/paper/15046/fa

    IEEE: کپی

    مهدی بهگر، محسن دانش مسگران، حسن نصیری مقدم، و سعید سبحانی راد، “ترکیب شیمیایی, تجزیه پذیری ماده خشک و پروتئین خام سیلاژ یونجه عمل آوری شده با اسیدهای فرمیک و سولفوریک و تاثیر آن بر عملکرد گاوهای هلشتاین تازه زا،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 11، no. 40 (ب)، pp. 339–349، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15046/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button