مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,125
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

619
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر سطوح مختلف کلسیم بر معیارهای رشد و ماندگاری خرچنگ دراز آب شیرین (Astacus leptodactylus)

صفحات

 صفحه شروع 385 | صفحه پایان 397

چکیده

 این تحقیق با هدف مقایسه کارآیی جیره های حاوی مقادیر مختلف کلسیم (صفر, 1, 2, 3 و 4 درصد) در تغذیه خرچنگ دراز آب شیرین, Astacus leptodactylus, انجام شد. بدین منظور 150 عدد خرچنگ دراز با میانگین وزن 8-9 گرم در 15 تانک (هر تانک محتوای 100 لیتر آب) و با تراکم 10 عدد به ازای هر تانک رهاسازی گردیدند. در این آزمایش میانگین شاخص هایی نظیر افزایش وزن (WG), نرخ افزایش وزن (WIR), نرخ افزایش طول (LIR), نرخ رشد ویژه (SGR), افزایش بیوماس (BI), کارآیی جیره (FER) و ماندگاری (SR) شاه میگوها در تیمارهای مختلف مورد ارزیابی قرار گرفت. دامنه تغییرات میانگین افزایش وزن, میانگین نرخ افزایش وزن, میانگین نرخ افزایش طول, میانگین نرخ رشد ویژه به ترتیب 1.46-0.75 گرم, 24.54-9.81 درصد, 15.33-6.57 درصد و 0.29-0.12 درصد در روز برآورد گردید. گرچه خرچنگ های دراز تغذیه شده با جیره های حاوی غلظت بالای کلسیم (3-4 درصد) رشد وزنی و طولی بهتری را نشان دادند, اما بین میانگین این شاخص ها در تیمارهای مختلف اختلاف آماری معنی داری وجود نداشت. بیوماس خرچنگ های دراز به موازات افزایش غلظت کلسیم در جیره افزایش پیدا کرد به طوری که بیشترین مقدار افزایش بیوماس (11.65 گرم) در شاه میگوهای تغذیه شده با جیره های حاوی 4 درصد کلسیم مشاهده گردید. بر اساس آنالیز رگرسیون broken-line, میزان مطلوب کلسیم در جیره تقریبا 3.4 درصد محاسبه گردید. کمترین میزان ماندگاری (30 درصد) در جیره حاوی 2 درصد کلسیم و بیشترین مقدار آن (56.67 درصد) در جیره حاوی 4 درصد کلسیم به دست آمد. میانگین میزان ماندگاری خرچنگ های دراز در تیمارهای مختلف به لحاظ آماری دارای اختلاف معنی دار بوده اند (P<0.05). با توجه به نتایج این تحقیق به نظر می رسد اضافه کردن کلسیم به جیره خرچنگ های دراز آب شیرین ضرورت دارد. به علاوه جیره های حاوی مقادیر بالای کلسیم کارآیی نسبتا بهتری را در تغذیه این حیوان داشته و لذا پیشنهاد می گردد میزان مناسب کلسیم در جیره های فرموله شده شاه میگو 3.5-3 درصد در نظر گرفته شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    زحمتکش، عسگر، پوررضا، جواد، عابدیان کناری، عبدالمحمد، شریعتمداری، فرید، ولی پور، علیرضا، و کریم زاده، کتایون. (1386). اثر سطوح مختلف کلسیم بر معیارهای رشد و ماندگاری خرچنگ دراز آب شیرین (Astacus leptodactylus). علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 11(40 (ب))، 385-397. SID. https://sid.ir/paper/15048/fa

    Vancouver: کپی

    زحمتکش عسگر، پوررضا جواد، عابدیان کناری عبدالمحمد، شریعتمداری فرید، ولی پور علیرضا، کریم زاده کتایون. اثر سطوح مختلف کلسیم بر معیارهای رشد و ماندگاری خرچنگ دراز آب شیرین (Astacus leptodactylus). علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1386؛11(40 (ب)):385-397. Available from: https://sid.ir/paper/15048/fa

    IEEE: کپی

    عسگر زحمتکش، جواد پوررضا، عبدالمحمد عابدیان کناری، فرید شریعتمداری، علیرضا ولی پور، و کتایون کریم زاده، “اثر سطوح مختلف کلسیم بر معیارهای رشد و ماندگاری خرچنگ دراز آب شیرین (Astacus leptodactylus)،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 11، no. 40 (ب)، pp. 385–397، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15048/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button