مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,684
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

773
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهینه سازی فرایند تولید مالتودکسترین با استفاده از آنزیم آلفا آمیلاز Termamyl 2-x

صفحات

 صفحه شروع 373 | صفحه پایان 381

چکیده

 هدف اصلی از انجام این پژوهش, بررسی امکان استفاده از آنزیم آلفا آمیلاز Termamyl 2-x در تولید مالتودکسترین با استفاده از نشاسته ذرت و تسهیل فرایند صنعتی تولید مالتودکسترین بود. پس از بررسی های آمایشگاهی, فرایند مذکور در مقیاس پایلوت پلنت انجام شد. مراحل فرایند شامل تهیه سوسپانسیون نشاسته, تنظیم pH, افزودن آنزیم, گرم کردن سوسپانسیون در طی همزدن آن, کنترل مداوم اکی والان دکستروز و مواد جامد محلول, غیر فعال سازی آنزیم پس از رسیدن به اکی والان دکستروز مورد نظر, جداسازی بخش های محلول با استفاده از سانتریفوژ و در نهایت خشک کردن محلول حاصل از سانتریفوژ به روش پاششی بود. در این پژوهش, مقدار اکی والان دکستروز بر حسب ماده خشک, تحت تاثیر سه غلظت آنزیم (0.25, 0.2 و 0.3 میلی لیتر به ازای هر کیلوگرم نشاسته) و در سه دمای متفاوت (60, 65 و 70 درجه سانتی گراد) در طول زمان هیدرولیز و pH ثابت 6 مورد ارزیابی قرار گرفت. آنالیز آماری نتایج حاصل در قالب طرح کاملا تصادفی, به روش فاکتوریل و در پنج تکرار صورت پذیرفت. جهت بررسی رابطه بین اکی والان دکستروز و عوامل موثر بر آن از رگرسیون چند متغیره استفاده شد. در انتها نیز مدلی جهت تخمین مقدار اکی والان دکستروز در ماده خشک بر حسب مقدار آنزیم مصرفی, دما و زمان هیدرولیز در محدوده های مورد ارزیابی, ارایه گردید. نتایج حاصل نشان می دهند که مقادیر اکی والان دکستروز فراورده تولیدی تحت تاثیر غلظت های مختلف آنزیم (در دما و زمان یکسان هیدرولیز) به طور معنی داری (P£0.05) با یکدیگر تفاوت دارند. ضمن این که جهت تولید مالتودکسترین با اکی والان دکستروز بالا, بهترین مقدار مصرف آنزیم و دمای بهینه فرایند هیدرولیز پس از 300 دقیقه به ترتیب 0.25 میلی لیتر به ازای هر کیلوگرم نشاسته و 70oC به دست آمد. در این شرایط, کمترین میزان نشاسته هیدرولیز نشده و فعالیت باقی مانده آنزیم نیز مشاهده گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صادقی ماهونک، علیرضا، شهیدی، فخری، مرتضوی، سیدعلی، نصیری محلاتی، مهدی، و بهشتی، سیدحامدرضا. (1387). بهینه سازی فرایند تولید مالتودکسترین با استفاده از آنزیم آلفا آمیلاز Termamyl 2-x. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 12(43 (ب))، 373-381. SID. https://sid.ir/paper/15120/fa

    Vancouver: کپی

    صادقی ماهونک علیرضا، شهیدی فخری، مرتضوی سیدعلی، نصیری محلاتی مهدی، بهشتی سیدحامدرضا. بهینه سازی فرایند تولید مالتودکسترین با استفاده از آنزیم آلفا آمیلاز Termamyl 2-x. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1387؛12(43 (ب)):373-381. Available from: https://sid.ir/paper/15120/fa

    IEEE: کپی

    علیرضا صادقی ماهونک، فخری شهیدی، سیدعلی مرتضوی، مهدی نصیری محلاتی، و سیدحامدرضا بهشتی، “بهینه سازی فرایند تولید مالتودکسترین با استفاده از آنزیم آلفا آمیلاز Termamyl 2-x،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 12، no. 43 (ب)، pp. 373–381، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15120/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا