مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

581
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

607
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیرنوع مالتودکسترین برپایه معادل دکستروز و دمای هوای ورودی بر ویژگی های فیزیکی-شیمیایی پودر میوه زرشک تولید شده به روش خشک کردن پاششی

صفحات

 صفحه شروع 169 | صفحه پایان 179

چکیده

 میوه زرشک سرشار از ترکیبات مغذی نظیر آنتوسیانین ها و ترکیبات فنلی است و پودر حاصل از آن نیز می تواند به عنوان منبع مهمی از این ترکیبات در نظر گرفته شود. خشک کردن پاششی به شکل گسترده جهت تولید پودرهای نوشیدنی استفاده می شود. نوع حامل و دمای ورودی خشک کن پاششی از مهم ترین عوامل مؤثر بر ویژگی های پودر حاصله می-باشد. در این تحقیق خواص فیزیکی شیمیایی پودر به دست آمده از آبمیوه زرشک (بریکس 12) همراه با 12 درصد (وزنی-حجمی) مالتودکسترین با معادل دکستروز 7-4 و 5/19-5/16, تحت تأثیر دو دمای هوای ورودی 130 و 150 درجه سانتی-گراد بررسی گردید. نتایج نشان داد در دمای 130 درجه سانتی گراد با افزایش معادل دکستروز مقدار رطوبت کاهش و دانسیته توده و جذب رطوبت افزایش یافت (05/0>P). دمای انتقال شیشه ای پودر تولید شده در دمای ورودی 130 درجه سانتی گراد با افزایش معادل دکستروز بیشتر شد. تصاویر اسکن شده توسط میکروسکوپ الکترونی نشان دادند با افزایش معادل دکستروز تخلخل پودر به طور معنی داری افزایش یافت (05/0>P). پراش اشعه ایکس حضور سطوح آمورف را در رابطه با پودرهای تولید شده تأیید کرد. استفاده از مالتودکسترین با معادل دکستروز بالاتر موجب کاهش آنتوسیانین کل شد. نتایج حاصل از ارزیابی رنگ مشخص کرد که با افزایش معادل دکستروز اندیس a* کاهش یافت (05/0>P). به طورکلی, پودر تولید شده با معادل دکستروز پایین تحت دمای ورودی130 درجه سانتی گراد از ویژگی های فیزیکی شیمیایی مناسب تری برخوردار بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نادعلی، نرجس، پهلوانلو، ابوالفضل، سرابی جماب، محبوبه، و بالندری، احمد. (1397). تأثیرنوع مالتودکسترین برپایه معادل دکستروز و دمای هوای ورودی بر ویژگی های فیزیکی-شیمیایی پودر میوه زرشک تولید شده به روش خشک کردن پاششی. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، 28(4 )، 169-179. SID. https://sid.ir/paper/397184/fa

    Vancouver: کپی

    نادعلی نرجس، پهلوانلو ابوالفضل، سرابی جماب محبوبه، بالندری احمد. تأثیرنوع مالتودکسترین برپایه معادل دکستروز و دمای هوای ورودی بر ویژگی های فیزیکی-شیمیایی پودر میوه زرشک تولید شده به روش خشک کردن پاششی. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1397؛28(4 ):169-179. Available from: https://sid.ir/paper/397184/fa

    IEEE: کپی

    نرجس نادعلی، ابوالفضل پهلوانلو، محبوبه سرابی جماب، و احمد بالندری، “تأثیرنوع مالتودکسترین برپایه معادل دکستروز و دمای هوای ورودی بر ویژگی های فیزیکی-شیمیایی پودر میوه زرشک تولید شده به روش خشک کردن پاششی،” پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، vol. 28، no. 4 ، pp. 169–179، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/397184/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button