مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,207
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

237
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین خصوصیات سویه بومی گونه باسیلوسی مولد آنزیم آلفا آمیلاز مقاوم دما

صفحات

 صفحه شروع 303 | صفحه پایان 316

چکیده

 زمینه و هدف: آنزیم آلفا آمیلازهای مقاوم به دما کاربردهای تجاری وسیعی در فرآوری نشاسته, تخمیر و تهیه محصولات کربوهیدراتی دارد و جایگزین هیدرولیز شیمیایی نشاسته در فرآوری صنعتی شده است. هدف خصوصیات سویه و بومی گونه باسیلوس مولد آنزیم آلفا آمیلاز مقاوم به دما بود.مواد و روش ها: در این مطالعه آزمایشگاهی باسیلوس جدا شده با نام B.licheniformis shahed-07 با استفاده از روش های بیوشیمیایی شناسایی شد. این باسیلوس در محیط مایع برای تولید آلفا آمیلاز کشت داده شد. محیط های تولید آنزیم با استفاده از منابع مختلف کربنی و نیتروژنی ارزیابی و محیط مناسب فرموله گردید. پایداری آنزیم تولیدی, پس از تخلیص نسبی آن, در برابر تغییرات دما,pH , فلزات یونی و عوامل کلاته کننده ارزیابی شد.یافته ها: حداکثر میزان آنزیم در دمای 50 درجه سانتی گراد و pH=7 در طی 26 ساعت تولید شد. با افزودن %0.5 تریپتوفن به محیط کشت, میزان تولید آنزیم تا %202 افزایش یافت در حالیکه %0.5 پپتون و لیزین به شدت موجب افت تولید شد. در مقایسه با آنزیم ناخالص, خلوص آنزیم نیمه تخلیص شده 3.77 برابر و فعالیت آنزیمی آن 32.64 برابر بود. این آنزیم در ژل الکترفورز (Sodium Dodecyl Sulfate) SDS با %0.2 نشاسته تک باند با وزن مولکولی 60000 دالتون فعالیت آمیلولیتیکی نشان داد. فعالیت مطلوب آنزیم در 70 درجه سانتی گراد و pH=7.5 بود, این آنزیم هم چنین در دامنه pH بین 6 تا 7 به مدت 24 ساعت پایداری داشت. یون جیوه به طور کلی بازدارنده فعالیت آنزیم بوده و یون های منگنز, آهن, کبالت و کلسیم سبب افزایش فعالیت آن شدند.نتیجه گیری: سویه B.licheniformis Shahed-07 سطح مطلوبی از آلفا آمیلاز مقاوم به دما متناسب با ویژگی های مورد نیاز فرآوری نشاسته و صنایع غذایی تولید می کند. فرآیند تولید, بعد از بهینه سازی, می تواند در سطح تجاری مطرح شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رسولی، ایرج، موسوی گرگری، سیدلطیف، سروری زنجانی، رحیم، و درویش علیپورآستانه، شکیبا. (1388). تعیین خصوصیات سویه بومی گونه باسیلوسی مولد آنزیم آلفا آمیلاز مقاوم دما . مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 8(4 (پی در پی 33))، 303-316. SID. https://sid.ir/paper/71074/fa

    Vancouver: کپی

    رسولی ایرج، موسوی گرگری سیدلطیف، سروری زنجانی رحیم، درویش علیپورآستانه شکیبا. تعیین خصوصیات سویه بومی گونه باسیلوسی مولد آنزیم آلفا آمیلاز مقاوم دما . مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان[Internet]. 1388؛8(4 (پی در پی 33)):303-316. Available from: https://sid.ir/paper/71074/fa

    IEEE: کپی

    ایرج رسولی، سیدلطیف موسوی گرگری، رحیم سروری زنجانی، و شکیبا درویش علیپورآستانه، “تعیین خصوصیات سویه بومی گونه باسیلوسی مولد آنزیم آلفا آمیلاز مقاوم دما ،” مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، vol. 8، no. 4 (پی در پی 33)، pp. 303–316، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/71074/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button