مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

491
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

515
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ویژگی های روان سنجی نسخه فارسی مقیاس تجربه زمانی لذّت در دانشجویان دانشگاه

صفحات

 صفحه شروع 597 | صفحه پایان 615

چکیده

 هدف: هدف مطالعه تعیین ویژگی های روان سنجی نسخه فارسی مقیاس تجربه زمانی لذّت بود. روش: روش مطالعه ارزشیابی از نوع آزمون سازی و جامعه آماری دانشجویان دانشگاه شاهد, تهران و علوم پزشکی آزاد واحد تهران به تعداد 46000 نفر بودند که از میان آن ها 521 نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. برای تعیین اعتبار مقیاس از اعتبار سازه یعنی تحلیل عاملی اکتشافی و تأییدی و نیز اعتبار همگرا از طریق محاسبه همبستگی از پرسشنامه های افسردگی بک, استیر و براون (1996) و هراس اجتماعی کانر, دیویدسون, چرچیل, شروود, فوآ و ویزلر (2000) استفاده شد؛ و برای تعیین پایایی ضریب آلفای کرونباخ و ضریب پایایی بازآزمایی محاسبه شد. یافته ها: نتایج تحلیل عاملی اکتشافی حاکی از وجود سه عامل لذّت پایانی, انتظاری انتزاعی و انتظاری بافتاری بود. نتایج تحلیل عاملی تأییدی, مؤید ساختار به دست آمده در تحلیل عاملی اکتشافی و برتری آن بر ساختار دو عاملی پرسشنامه اصلی (لذّت پایانی و لذّت انتظاری) در نمونه ایرانی بود و χ 2نسبی= 47/1, ریشه دوم مربعات خطای برآورد= 04/0, شاخص برازش تطبیقی= 95/0, شاخص نیکویی برازش= 94/0, شاخص نیکویی برازش تعدیل شده = 90/0 به دست آمد. ضریب آلفای کرونباخ کل مقیاس و عامل های تشکیل دهنده آن در دامنه 62/0 تا 82/0 و ضریب پایایی بازآزمایی در دامنه 71/0 تا 93/0 قرار داشت. همچنین این مقیاس همبستگی منفی معنادار, اما ضعیفی را با پرسشنامه های افسردگی بک (12/0-=r, 006/0=P) تا (21/0-=r, 0001/0=P) و هراس اجتماعی کانر (13/0-=r, 002/0=P) تا (21/0-=r, 0001/0=P) نشان داد. نتیجه گیری: نسخه فارسی مقیاس تجربه زمانی لذّت پایایی و اعتبار مناسبی دارد و در جامعه ایرانی قابل استفاده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    علوی، خدیجه، اصغری مقدم، محمدعلی، رحیمی نژاد، عباس، و فراهانی، حجت اله. (1396). ویژگی های روان سنجی نسخه فارسی مقیاس تجربه زمانی لذّت در دانشجویان دانشگاه. روان شناسی کاربردی، 11(4 (پیاپی 44) )، 597-615. SID. https://sid.ir/paper/151905/fa

    Vancouver: کپی

    علوی خدیجه، اصغری مقدم محمدعلی، رحیمی نژاد عباس، فراهانی حجت اله. ویژگی های روان سنجی نسخه فارسی مقیاس تجربه زمانی لذّت در دانشجویان دانشگاه. روان شناسی کاربردی[Internet]. 1396؛11(4 (پیاپی 44) ):597-615. Available from: https://sid.ir/paper/151905/fa

    IEEE: کپی

    خدیجه علوی، محمدعلی اصغری مقدم، عباس رحیمی نژاد، و حجت اله فراهانی، “ویژگی های روان سنجی نسخه فارسی مقیاس تجربه زمانی لذّت در دانشجویان دانشگاه،” روان شناسی کاربردی، vol. 11، no. 4 (پیاپی 44) ، pp. 597–615، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/151905/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button