مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,058
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

600
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه تاثیر اسانس آویشن شیرازی (Zataria multiflora Boiss) و رزماری (Rosmarinus officinalis) بر جدایه های استرپتوکوکوس اینیایی جداسازی شده از قزل آلای رنگین کمان

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 13

چکیده

 هدف از این مطالعه تعیین سروتیپ و کپسول سویه های استرپتوکوکوس اینیایی عامل استرپتوکوکوزیس در مزارع قزل آلای کشور و نیز تعیین حداقل غلظت ممانعت کنندگی اسانس آویشن شیرازی و رزماری علیه این سویه ها بوده است. بعلاوه رفتار رشد برخی از این سویه ها در حضور اسانس های مذکور مطالعه گردیده است. بر اساس نتایج, بیشتر سروتیپ های عامل استرپتوکوکوزیس در مزارع قزل الای کشور از نوع سروتیپ I بوده و همه آنها دارای کپسول می باشند. نتایج نشان داد که حداقل غلظت ممانعت کنندگی (MIC) اسانس آویشن شیرازی علیه جدایه های سروتیپ I و ml/ml II 0.06 و حداقل غلظت باکتری کشی (MBC) آنها به ترتیب0.15 ml/ml  و 0.12-0.25 ml/ml بود, میزان MIC اسانس رزماری علیه جدایه های سروتیپ0.12-0.25 ml/ml I  و برای جدایه های سروتیپ II برابر 0.12 ml/ml محاسبه گردید. MBC رزماری علیه سروتیپ  و III به ترتیب بالاتر از l/mlm 1 و 1-0.5 برآورد گردید. بعلاوه در روش دیسک مشخص شد خاصیت ضدمیکروبی آویشن شیرازی علیه سروتیپ های استرپتوکوکوس اینیایی بطور معنی دار بیشتر از اسانس رزماری می باشد. از سوی دیگر روند رشد سویه های مورد استفاده با افزایش غلظت اسانس آویشن شیرازی و رزماری کاهش یافته و در غلظت های بالاتر از MIC رشد بطور کامل متوقف می گردد. بر اساس نتایج بدست آمده از این مطالعه می توان از اسانس های گیاهی مذکور, بویژه آویشن شیرازی بعنوان مهارکننده بیماری استرپتوکوکوزیس در مزارع پرورش قزل آلای رنگین کمان استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سلطانی، مهدی، قدرت نما، مریم، طاهری میرقائد، علی، زرگر، اشکان، و روح الهی، شقایق. (1392). مطالعه تاثیر اسانس آویشن شیرازی (Zataria multiflora Boiss) و رزماری (Rosmarinus officinalis) بر جدایه های استرپتوکوکوس اینیایی جداسازی شده از قزل آلای رنگین کمان. میکروبیولوژی دامپزشکی (پژوهشنامه دامپزشکی گرمسار)، 9(1 (پیاپی 26))، 1-13. SID. https://sid.ir/paper/152199/fa

    Vancouver: کپی

    سلطانی مهدی، قدرت نما مریم، طاهری میرقائد علی، زرگر اشکان، روح الهی شقایق. مطالعه تاثیر اسانس آویشن شیرازی (Zataria multiflora Boiss) و رزماری (Rosmarinus officinalis) بر جدایه های استرپتوکوکوس اینیایی جداسازی شده از قزل آلای رنگین کمان. میکروبیولوژی دامپزشکی (پژوهشنامه دامپزشکی گرمسار)[Internet]. 1392؛9(1 (پیاپی 26)):1-13. Available from: https://sid.ir/paper/152199/fa

    IEEE: کپی

    مهدی سلطانی، مریم قدرت نما، علی طاهری میرقائد، اشکان زرگر، و شقایق روح الهی، “مطالعه تاثیر اسانس آویشن شیرازی (Zataria multiflora Boiss) و رزماری (Rosmarinus officinalis) بر جدایه های استرپتوکوکوس اینیایی جداسازی شده از قزل آلای رنگین کمان،” میکروبیولوژی دامپزشکی (پژوهشنامه دامپزشکی گرمسار)، vol. 9، no. 1 (پیاپی 26)، pp. 1–13، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/152199/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button