مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,300
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

584
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه وضعیت ابتلا ماهیان قزل آلای رنگین کمان پرورشی به استرپتوکوکوس اینیایی و لاکتوکوکوس گارویه در برخی میادین عرضه ماهی تهران و کرج

صفحات

 صفحه شروع 65 | صفحه پایان 73

چکیده

 استرپتوکوکوزیس از بیماری های مهم و اقتصادی در صنعت آبزی پروری به ویژه برای ماهی قزل آلای رنگین کمان است و سالانه خسارات فراوانی را به این صنعت وارد می کند. از سوی دیگر این بیماری یکی از بیماری های مشترک بین ماهیان و انسان می باشد که موجب بیماری و تلفات انسانی در بین مصرف کنندگان ماهیان آلوده می شود. در این مطالعه وضعیت آلودگی ماهیان قزل آلای پرورشی به استرپتوکوکوس اینیایی (Streptococcus iniae) و لاکتوکوکوس گارویه (Lactococcus garvieae) عامل بیماری در پنج میدان عرضه ماهی مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور نمونه های ماهیان با علایم ظاهری غیرطبیعی از برخی بازارهای فروش ماهی در شهرهای تهران و کرج خریداری و آزمون های میکروبی بر روی آن ها انجام گرفت. پس از رنگ آمیزی گرم و مشاهده کوکسی های گرم مثبت, گونه های باکتریایی با انجام آزمایشات بیوشیمیایی و PCR شناسایی شدند. طبق نتایج به دست آمده, از مجموع 64 ماهی مورد مطالعه, 36 مورد (%56.23) مبتلا به این دو باکتری بیماری زا بوده که از این میزان در 21 (%32.8) مورد استرپتوکوکوس اینیایی و در 15 (%23.43) مورد لاکتوکوکوس گارویه جداسازی گردید. بیشترین و کمترین میزان فراوانی ابتلا به استرپتوکوکوس اینیایی به ترتیب در کرج (%15.62) و کهریزک (0%) مشاهده شد. بیشترین و کمترین میزان فراوانی ابتلا به لاکتوکوکوس گارویه نیز به ترتیب مربوط به کرج و شهریار (%7.81) و میدان نبی (%1.56) بود. نتیجه این مطالعه حاکی از میزان بالای آلودگی ماهیان عرضه شده به استرپتوکوکوزیس و لاکتوکوکوزیس می باشد و لذا نیازمند مطالعه بیشتر در این زمینه است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    طاهری میرقائد، علی، سلطانی، مهدی، محمودی، زهرا، و حسینی شکرابی، سیدپژمان. (1395). مطالعه وضعیت ابتلا ماهیان قزل آلای رنگین کمان پرورشی به استرپتوکوکوس اینیایی و لاکتوکوکوس گارویه در برخی میادین عرضه ماهی تهران و کرج. بهداشت مواد غذایی، 6(1 (پیاپی 21))، 65-73. SID. https://sid.ir/paper/222924/fa

    Vancouver: کپی

    طاهری میرقائد علی، سلطانی مهدی، محمودی زهرا، حسینی شکرابی سیدپژمان. مطالعه وضعیت ابتلا ماهیان قزل آلای رنگین کمان پرورشی به استرپتوکوکوس اینیایی و لاکتوکوکوس گارویه در برخی میادین عرضه ماهی تهران و کرج. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1395؛6(1 (پیاپی 21)):65-73. Available from: https://sid.ir/paper/222924/fa

    IEEE: کپی

    علی طاهری میرقائد، مهدی سلطانی، زهرا محمودی، و سیدپژمان حسینی شکرابی، “مطالعه وضعیت ابتلا ماهیان قزل آلای رنگین کمان پرورشی به استرپتوکوکوس اینیایی و لاکتوکوکوس گارویه در برخی میادین عرضه ماهی تهران و کرج،” بهداشت مواد غذایی، vol. 6، no. 1 (پیاپی 21)، pp. 65–73، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222924/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button