مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,189
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

682
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی ژرم پلاسم گندم در مقابل تنش شوری

صفحات

 صفحه شروع 655 | صفحه پایان 664

چکیده

 برای اصلاح تحمل شوری گندم از طریق شناسایی و انتقال ژن های تحمل شوری به ارقام سازگار, تنوع بین واریته ای کافی نیست و غربال سازی ژرم پلاسم گندم ضروری است. به منظور ارزیابی ژرم پلاسم گندم, 34 نمونه مختلف از چهار گونه از ژرم پلاسم گندم شامل: نمونه های هگزاپلوئید (AABBDD), تتراپلوئید (AABB), دیپلوئید (DD) و دیپلوئید با ژنوم (AA) که از مناطق مختلف ایران جمع آوری شده بودند, در دو محیط بدون شوری و با تنش شوری, در یک طرح آشیانه ای فاکتوریل (تقاطعی) با سه تکرار در گلخانه مورد ارزیابی قرار گرفتند. صفات وزن خشک بیولوژیک, نسبت آب بافت گیاهی به وزن خشک(WC) , غلظت Na+ و تحمل استرس (ST) اندازه گیری گردیدند. همبستگی معنی داری بین شاخص تحمل و مقدار سدیم بافت گیاهی و WC وجود داشت. برآورد ضریب تغییرات ژنتیکی صفات از طریق امیدهای ریاضی, نشان داد که جمعیت از تنوع ژنتیکی معنی داری برخوردار است. تجزیه کلاستر بر اساس روشWARD , کلیه ژنوتیپ ها را در فاصله 7.4 در چهار گروه قرار داد و فاصله دورترین افراد 22.2, و کمترین فاصله بین افراد  0.89برآورد شد و مطابقت خوبی بین نتایج حاصل از تجزیه کلاستر و ضریب تغییرات ژنتیکی وجود داشت. در داخل گونه های مختلف, نمونه هایی با غلظت سدیم زیاد و تحمل بالا و نمونه هایی با سدیم کم و تحمل بالا مشاهده شد. به منظور اصلاح گندم نان در مقابل شوری, باید از تنوع موجود در سایر گونه های خویشاوند گندم و جمع کردن مکانیزم های دفع و تحمل سدیم در داخل یک ژنوتیپ با کمک مارکرهای ملکولی, بهره جست.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دشتی، حسین، تاج آبادی پور، احمد، شیرانی، حسین، و نقوی، محمدرضا. (1389). ارزیابی ژرم پلاسم گندم در مقابل تنش شوری. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، 41(4)، 655-664. SID. https://sid.ir/paper/153448/fa

    Vancouver: کپی

    دشتی حسین، تاج آبادی پور احمد، شیرانی حسین، نقوی محمدرضا. ارزیابی ژرم پلاسم گندم در مقابل تنش شوری. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1389؛41(4):655-664. Available from: https://sid.ir/paper/153448/fa

    IEEE: کپی

    حسین دشتی، احمد تاج آبادی پور، حسین شیرانی، و محمدرضا نقوی، “ارزیابی ژرم پلاسم گندم در مقابل تنش شوری،” مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 41، no. 4، pp. 655–664، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/153448/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button