Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,124
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

857
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی عامل های موثر بر صادرات خاویار ایران

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 16

چکیده

خاویار یکی ازمهمترین محصولات صادراتی دربخش شیلات کشور به شمار می آید. در این پژوهش به منظور مطالعه عامل های موثر بر صادرات خاویار ایران, نخست تابع عرضه صادرات برای دوره زمانی 1385 - 1370برآورد و سپس میزان نا پایداری درآمد صادراتی و نرخ رشد مرکب صادرات خاویار کشور توسط مدل روند نمایی محاسبه و در پایان با استفاده از روش سهم ثابت بازار, عملکرد صادرات خاویار ایران با میانگین جهانی آن مقایسه شده است. داده ها و آمار مورد نیاز برای این مطالعه به صورت سری زمانی و ازشرکت مادر تخصصی ایران, اداره بازرگانی, اداره کل شیلات مازندران, اداره امور ماهیان خاویاری مازندران, بانک مرکزی و سایر سازمان های وابسته جمع آوری شده است. نتایج بدست آمده ازبررسی تابع عرضه صادرات نشان می دهد که میان متغیرهای تولید داخلی و نرخ ارز با میزان صادرات خاویار رابطه ای مثبت ومعنی دار وجود دارد, درحالی که بین قیمت جهانی خاویار و میزان صادرات آن رابطه ای معکوس و معنی دار وجود دارد. نرخ رشد تولید و صادرات خاویار در طول دوره, منفی و نرخ رشد قیمت جهانی خاویار مثبت است. اثرتجارت جهانی نیز بیشترین سهم را درکاهش صادرات داشته است. نتایج بدست آمده نشان می دهد که علت اصلی ناپایداری درآمد صادراتی به عرضه آن مربوط می شود. بنابراین, بایستی با نظارت و کنترل ویژه بر زیستگاهها و صیدگاههای این ماهیان, با پدیده قاچاق که سهم زیادی در کاهش میزان تولید دارد, مبارزه شود. همچنین می توان با روی آوردن به پرورش ماهیان خاویاری و تقویت این بخش و صادر کردن خاویار پرورشی, تا حدودی این کاهش در تولید و صادرات و در پی آن کاهش درآمد صادرتی ناشی از آنها را جبران کرد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

فیض آبادی، یاسر، غلام نژاد، مائده، و رمضانی، مهناز. (1388). بررسی عامل های موثر بر صادرات خاویار ایران. تحقیقات اقتصاد کشاورزی، 1(1)، 1-16. SID. https://sid.ir/paper/158776/fa

Vancouver: کپی

فیض آبادی یاسر، غلام نژاد مائده، رمضانی مهناز. بررسی عامل های موثر بر صادرات خاویار ایران. تحقیقات اقتصاد کشاورزی[Internet]. 1388؛1(1):1-16. Available from: https://sid.ir/paper/158776/fa

IEEE: کپی

یاسر فیض آبادی، مائده غلام نژاد، و مهناز رمضانی، “بررسی عامل های موثر بر صادرات خاویار ایران،” تحقیقات اقتصاد کشاورزی، vol. 1، no. 1، pp. 1–16، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/158776/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا