مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,978
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

540
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

برهمکنش عناصر روی، آهن و منگنز در اندام های مختلف گندم

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 8

کلیدواژه

گندم (.Triticum aestivum L)Q3

چکیده

 توازن عناصر غذایی در بافت های گیاهی از بحث های مهم در علم تغذیه گیاهی می باشد. یکی از عوامل مهم برهم زننده توازن تغذیه ای, برهمکنش بین عناصر در گیاه است. به منظور بررسی برهمکنش عناصر روی, آهن و منگنز باهم و تاثیر آن بر غلظت این عناصر در اندام های مختلف گندم (.Triticum aestivum L).), یک تحقیق گلخانه ای به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تکرار صورت گرفت. تیمارها شامل سه سطح روی0) , 40 و 80 میلی گرم در کیلوگرم خاک), سه سطح آهن و سه سطح منگنز 0), 15 و 30 میلی گرم در کیلوگرم خاک) به ترتیب از منابع سولفات روی, سکوسترین آهن و سولفات منگنز بودند. نتایج این تحقیق نشان داد که کاربرد روی بطور معنی داری باعث افزایش غلظت آهن در ساقه 85.22) به 99.45 میلی گرم در کیلوگرم) و کاهش آن در ریشه (از 171.4 به 159.7 میلی گرم در کیلوگرم) و خوشه (از 55.95 به 52.56 میلی گرم در کیلوگرم) گردید. از طرف دیگر, غلظت منگنز را در ریشه و ساقه کاهش و در خوشه افزایش داد. مصرف خاکی آهن, باعث کاهش غلظت روی و منگنز در خوشه (به ترتیب از 46.6 و 43.31 به 44.18 و 33.76 میلی گرم در کیلوگرم) و ساقه (به ترتیب از 34.35 و 24.43 به  25.97و 20.42 میلی گرم در کیلوگرم) و افزایش غلظت آنها در ریشه گردید. مصرف منگنز باعث افزایش غلظت روی در ریشه و ساقه (به ترتیب از 57.41 و 29 به 59.21 و31.28  میلی گرم در کیلوگرم), افزایش غلظت آهن در ساقه و خوشه (به ترتیب از 142.2 و 52 به 163.9 و55.17  میلی گرم در کیلوگرم) و کاهش غلظت آهن در ریشه گردید. نتایج همچنین نشان داد که در مصرف توام این سه عنصر, مقدار انتقال روی از ریشه به خوشه بیش از دو عنصر دیگر بود. با توجه به نیاز بیشتر گندم به آهن و منگنز نسبت به روی, این امر می تواند باعث برهم خوردن تعادل این عناصر در گیاه بخصوص در دانه گندم گردد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حمزه پور، نیکو، ملکوتی، محمدجعفر، و مجیدی، عزیز. (1389). برهمکنش عناصر روی, آهن و منگنز در اندام های مختلف گندم. پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)، 24(1)، 1-8. SID. https://sid.ir/paper/159037/fa

    Vancouver: کپی

    حمزه پور نیکو، ملکوتی محمدجعفر، مجیدی عزیز. برهمکنش عناصر روی, آهن و منگنز در اندام های مختلف گندم. پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)[Internet]. 1389؛24(1):1-8. Available from: https://sid.ir/paper/159037/fa

    IEEE: کپی

    نیکو حمزه پور، محمدجعفر ملکوتی، و عزیز مجیدی، “برهمکنش عناصر روی, آهن و منگنز در اندام های مختلف گندم،” پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)، vol. 24، no. 1، pp. 1–8، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/159037/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button