مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

947
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر پتاسیم و روی بر برخی واکنش های گندم (.Triticum aestivum L) به تنش شوری

صفحات

 صفحه شروع 243 | صفحه پایان 258

چکیده

 شوری از مهمترین تنش های غیر زنده و محدودکننده تولید محصولات کشاورزی به شمار می رود. به منظور بررسی اثرات تغذیه ای عناصر غذایی پتاسیم و روی در کاهش اثرات سوء تنش شوری بر برخی پاسخ های گندم, آزمایشی در قالب فاکتوریل بر مبنای طرح پایه کاملا تصادفی در دو خاک شور و غیر شور با سه تکرار انجام شد تیمارهای مورد بررسی شامل سه سطح روی (صفر, 5 و 10 میلی گرم در کیلوگرم روی خالص از منبع سولفات روی) و سه سطح پتاسیم (صفر, 200 و 400 میلی گرم در کیلوگرم K2O از منبع سولفات پتاسیم) بود. نتایج آزمایش نشان داد تنش شوری, هر یک از صفات وزن خشک برگ, اندام هوایی و ریشه را به ترتیب به میزان 14.1, 18 و 20.9 درصد کاهش داد. کاربرد 10 میلی گرم در کیلوگرم روی در شرایط شور وزن خشک اندام هوایی را نسبت به تیمار شاهد 70 درصد افزایش داد. با افزایش شوری, جذب پتاسیم کاهش یافت (19.7%) و تیمار 400 میلی گرم پتاسیم و 10 میلی گرم روی سبب بهبود رشد به میزان 36.7 درصد گردید. همچنین شوری نسبت K+/Na+ را کاهش داد. در مجموع, مدیریت عناصر غذایی به ویژه پتاسیم و روی می تواند به عنوان یکی از روش های کاهش اثر تنش شوری در نظر گرفته شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    متشرع زاده، بابک، وطن آرا، فاطمه، و ثواقبی فیروزآبادی، غلامرضا. (1394). بررسی تاثیر پتاسیم و روی بر برخی واکنش های گندم (.Triticum aestivum L) به تنش شوری. پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)، 29(3 الف)، 243-258. SID. https://sid.ir/paper/159157/fa

    Vancouver: کپی

    متشرع زاده بابک، وطن آرا فاطمه، ثواقبی فیروزآبادی غلامرضا. بررسی تاثیر پتاسیم و روی بر برخی واکنش های گندم (.Triticum aestivum L) به تنش شوری. پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)[Internet]. 1394؛29(3 الف):243-258. Available from: https://sid.ir/paper/159157/fa

    IEEE: کپی

    بابک متشرع زاده، فاطمه وطن آرا، و غلامرضا ثواقبی فیروزآبادی، “بررسی تاثیر پتاسیم و روی بر برخی واکنش های گندم (.Triticum aestivum L) به تنش شوری،” پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)، vol. 29، no. 3 الف، pp. 243–258، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/159157/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button