مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,130
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

726
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

5

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر روی و شوری بر رشد، ترکیب شیمیایی و بافت آوندی گندم

صفحات

 صفحه شروع 115 | صفحه پایان 123

چکیده

 به منظور بررسی اثر شوری و روی بر رشد, ترکیب شیمیایی و تغییرات بافت آوندی در ساقه گندم(Triticum aestivum L.)  تعداد 20 نمونه خاک از مناطق مختلف استان خراسان انتخاب گردید. سپس طی آزمایش گلخانه ای بصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک کامل تصادفی در سه تکرار اثر مصرف صفر و 10 میلی گرم در کیلوگرم روی بصورت سولفات روی (ZnSO4.7H2O) و دو سطح شوری صفر (آب مقطر) و 100 میلی مول بر لیتر (معادل dS m-113) محلول تهیه شده از NaCl + CaCl2 با نسبت اکی والان یکسان بر روی گندم مطالعه گردید. نتایج نشان داد که بطور میانگین وزن خشک اندام هوایی با افزایش مصرف روی به میزان 3/8 درصد زیاد گردید, در حالی که شوری موجب کاهش وزن خشک به میزان 5/61 درصد شد. مصرف روی در شرایط شور توانست, وزن خشک اندام هوایی را 5/4 برابر بیش از شرایط غیر شور افزایش دهد. شوری وزن خشک ریشه را نیز بطور معنی داری کاهش داد. در مقابل مصرف روی اگرچه وزن ریشه را به میزان 3/4 درصد افزایش داد ولی این تغییر معنی دار نبود. علاوه براین غلظت و جذب روی در اندام هوایی گندم بر اثر مصرف روی افزایش و با شوری کاهش یافت. شوری همچنین موجب گردید تا از غلظت پتاسیم و کلسیم به میزان 60 و 8/56 درصد در اندام هوایی کاسته گردد. غلظت سدیم با افزایش شوری 56 درصد زیاد گردید, ولی با مصرف روی در حدود 44 درصد کاهش یافت. روی همچنین با محدود نمودن جذب سدیم, نسبت K+/Na+ و Ca2+/Na+ را در اندام هوایی افزایش داد. از طرفی شوری موجب تغییرات ساختمانی در ساقه و بافت آوندی گیاهان تحت تنش شد, بطوری که بر اثر شوری دستجات آوندی کمتر و از اندازه آن نیز کاسته شد, ولی مصرف روی تشکیل دستجات آوندی را در گیاهان تحت تنش شوری بهبود داد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کشاورز، پیمان، و ملکوتی، محمدجعفر. (1384). اثر روی و شوری بر رشد, ترکیب شیمیایی و بافت آوندی گندم. علوم خاک و آب، 19(1)، 115-123. SID. https://sid.ir/paper/16041/fa

    Vancouver: کپی

    کشاورز پیمان، ملکوتی محمدجعفر. اثر روی و شوری بر رشد, ترکیب شیمیایی و بافت آوندی گندم. علوم خاک و آب[Internet]. 1384؛19(1):115-123. Available from: https://sid.ir/paper/16041/fa

    IEEE: کپی

    پیمان کشاورز، و محمدجعفر ملکوتی، “اثر روی و شوری بر رشد, ترکیب شیمیایی و بافت آوندی گندم،” علوم خاک و آب، vol. 19، no. 1، pp. 115–123، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/16041/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button