مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

977
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

728
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تغییرات پروتئینی در برگ گیاه Lycopersicon esculentum cv. Isfahani تحت تنش شوری با استفاده از تکنیک الکتروفورز دو بعدی

صفحات

 صفحه شروع 13 | صفحه پایان 24

چکیده

 شوری آب یا خاک, یکی از تنش های اصلی است و به خصوص در مناطق خشک و نیمه خشک می تواند اثری منفی بر تولید محصول بگذارد. به نظر می رسد که گیا هان با مکانیسم های پیچیده ای در سطح کل گیاه, سطح سلولی و یا مولکولی به تنش پاسخ می دهند. از جمله این پاسخ ها تغییر در پروتئین های درگیر در مسیرهای سیگنالی تنش, پروتئین های مخصوص سم زدایی تنش اکسیداتیو و پروتئین های با اعمال غیر مستقیم با تنش هستند. نتایج SDS-PAGE تحقیق حاضر برای بررسی تغییرات پروتئین ها تحت تنش شوری در گوجه فرنگی رقم اصفهانی همراه با کاهش بیان پروتئین های 40, 91 و 110 کیلو دالتونی برگ و افزایش بیان پروتئین های 20, 26 و 50 کیلو دالتون ساقه و 30 و 75 کیلو دالتون ریشه بود. الکتروفورز دو بعدی پروتئین های برگ های تحت تنش شوری نیز نشان دهنده اختلافاتی در شدت نقاط پروتئینی برگ نسبت به گیاهان کنترل بود. در این گیاه 18 لکه پروتئینی به وسیله تنش تغییر نمودند. این لکه های پروتئینی در دو گروه کلی جای گرفتند: 1- لکه های پروتئینی که بیان آنها در گیاهان تحت تنش شوری افزایش یا کاهش یافته بود و 2- لکه های پروتئینی که در گیاهان تحت تنش شوری پدیدار گشته و یا ناپدید شده بودند. از نتایج این مقاله می توان دریافت که شوری بر رشد و متابولیسم گیاهان تاثیر گذاشته, همچنین سبب تغییرات مهمی در بیان ژن های گیاهان می گردد و در نهایت به تجمع یا کاهش متابولیت های مهمی منجر می گردد که در اثر عدم توازن در پروتئین های سلولی به وجود می آیند. این تغییرات در جهت برقراری مجدد هومئوستازی گیاه و مقاومت در برابر تنش شوری است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    امینی، فریبا، و احسان پور، علی اکبر. (1388). بررسی تغییرات پروتئینی در برگ گیاه Lycopersicon esculentum cv. Isfahani تحت تنش شوری با استفاده از تکنیک الکتروفورز دو بعدی. زیست شناسی گیاهی، 1(1-2)، 13-24. SID. https://sid.ir/paper/160021/fa

    Vancouver: کپی

    امینی فریبا، احسان پور علی اکبر. بررسی تغییرات پروتئینی در برگ گیاه Lycopersicon esculentum cv. Isfahani تحت تنش شوری با استفاده از تکنیک الکتروفورز دو بعدی. زیست شناسی گیاهی[Internet]. 1388؛1(1-2):13-24. Available from: https://sid.ir/paper/160021/fa

    IEEE: کپی

    فریبا امینی، و علی اکبر احسان پور، “بررسی تغییرات پروتئینی در برگ گیاه Lycopersicon esculentum cv. Isfahani تحت تنش شوری با استفاده از تکنیک الکتروفورز دو بعدی،” زیست شناسی گیاهی، vol. 1، no. 1-2، pp. 13–24، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/160021/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button