Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

929
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

572
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تغییرات عملکرد و ترکیبات اسانس گیاه مرزه (Satureja hortensis) در واکنش به تیمارهای مختلف مس و روی

صفحات

 صفحه شروع 53 | صفحه پایان 66

چکیده

 مس و روی از عناصر کم مصرف ضروری برای گیاه است که نقش های ساختاری و عملکردی متعددی در فرآیندهای متابولیکی گیاهان دارند. در این مطالعه, با توجه به اهمیت زیاد گیاه مرزه (Satureja hortensis) در زمینه های دارویی و صنعتی, اثر سطوح مختلف عناصر مس و روی بر تغییرات محتوا, عملکرد و ترکیبات شیمیایی اسانس این گیاه بررسی شد. تیمارهای آزمایش شامل مقادیر مختلف مس (0, 5 و 25 میلی گرم در کیلوگرم از منبع سولفات مس) و روی (0, 10 و 50 میلی گرم در کیلوگرم از منبع سولفات روی) و ترکیبی از تمام سطوح عناصر بودند. نمونه های اسانس پس از استخراج, با دستگاه های GC و GC/MS تحلیل شدند. در تحقیق حاضر, بیشترین محتوا و عملکرد اسانس در غلظت های 5 و 10 میلی گرم در کیلوگرم سولفات مس و سولفات روی و کمترین محتوا و عملکرد اسانس در غلظت های 25 و 50 میلی گرم در کیلوگرم سولفات مس و سولفات روی به دست آمد. آنالیز اسانس گیاه نشان داد که ترکیبات کارواکرول, گاما ترپینن, پاراسیمن و دلتا تری کارن از ترکیبات عمده اسانس هستند که به ترتیب در در غلظت های 5 و 10, 25 و 50 میلی گرم در کیلوگرم سولفات مس و 0, 5, 10 و 25 میلی گرم در کیلوگرم سولفات روی مشاهده شدند. مقایسه محتوا, عملکرد و ترکیبات اسانس در گیاهان تحت تیمارهای مختلف با گیاهان شاهد نشان داد که مقدار این شاخص ها و به ویژه مونوترپن های اکسیژنه با کاربرد سطوح اندک مس و روی افزایش و با کاربرد سطوح بالاتر همین عناصر از مقدار آنها کاسته شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    هادیان، جواد، عسگری لجایر، حمایت، متشرع زاده، بابک، و قربان پور، منصور. (1394). بررسی تغییرات عملکرد و ترکیبات اسانس گیاه مرزه (Satureja hortensis) در واکنش به تیمارهای مختلف مس و روی. زیست شناسی گیاهی، 7(24)، 53-66. SID. https://sid.ir/paper/160123/fa

    Vancouver: کپی

    هادیان جواد، عسگری لجایر حمایت، متشرع زاده بابک، قربان پور منصور. بررسی تغییرات عملکرد و ترکیبات اسانس گیاه مرزه (Satureja hortensis) در واکنش به تیمارهای مختلف مس و روی. زیست شناسی گیاهی[Internet]. 1394؛7(24):53-66. Available from: https://sid.ir/paper/160123/fa

    IEEE: کپی

    جواد هادیان، حمایت عسگری لجایر، بابک متشرع زاده، و منصور قربان پور، “بررسی تغییرات عملکرد و ترکیبات اسانس گیاه مرزه (Satureja hortensis) در واکنش به تیمارهای مختلف مس و روی،” زیست شناسی گیاهی، vol. 7، no. 24، pp. 53–66، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/160123/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا