مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,019
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

559
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان جیوه در چهار عضو (طحال،کلیه، باله و عضله) کوسه ماهی چانه سفید (Carcharhinus dussumieri) درسواحل استان بوشهر

صفحات

 صفحه شروع 9 | صفحه پایان 18

چکیده

 در این تحقیق میزان جیوه در اندام های مختلف کوسه ماهی چانه سفید (Carcharhinus dussumieri) در خلیج فارس اندازه گیری شد. این سنجش در سه ایستگاه بوشهر, دیر و گناوه در تابستان سال 1383 انجام گرفت. سطح آلودگی در چهار عضو, کلیه, طحال, باله ها (دمی و پشتی) و عضله مورد سنجش قرار گرفت. تعداد تکرارها در این آزمایش 9 عدد در هر ایستگاه در نظر گرفته شد. طبق اطلاعات به دست آمده, اگر چه سه ایستگاه دارای اختلافاتی از نظر میزان آلودگی بودند, اما این اختلاف از لحاظ آماری معنی دار نبود. با بررسی دیگری که در زمینه ارتباط بین شدت آلودگی و طول ماهیان انجام گرفت, مشخص شد که این ارتباط کاملا معنی دار بوده, به این معنی که با افزایش طول, شدت آلودگی نیز افزایش می یابد. این تجزیه و تحلیل آماری از طریق آزمون ضریب همبستگی و نیز آزمون T- student انجام گرفت که منجر به نتایج فوق گردید. از جمله نتایج دیگری که طی این تحقیق به دست آمد تعیین بار آلودگی این منابع آبزی از نظر تجمع جیوه کل در اندام های آنها بود. با توجه به داده های به دست آمده, حداکثر آن در یک نمونه کلیه با میزانی حدود 8834 ppb و کمترین میزان آن در نمونه باله با میزانی حدود 255 ppb بود. با این وجود میانگین میزان جیوه در اندام های مختلف به ترتیب, در عضله دارای میانگین 1338.633, در کلیه 1098.012, در طحال 1149.965 و در باله 705.8513 ppb اندازه گیری شد. با توجه به نتایج به دست آمده مشخص می گردد که به جز در یک مورد یعنی باله ها در بقیه موارد میزان جیوه بیش از استانداردهای تعیین شده از طریق سازمان های بین المللی مانند WHO و FAO بود.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

موسوی، سیدعبدالمجید، اسماعیلی ساری، عباس، رجبی اسلامی، هومن، وطن دوست، صابر، و پذیرا، عبدالرحیم. (1389). بررسی میزان جیوه در چهار عضو (طحال,کلیه, باله و عضله) کوسه ماهی چانه سفید (Carcharhinus dussumieri) درسواحل استان بوشهر. فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)، 4(2)، 9-18. SID. https://sid.ir/paper/161551/fa

Vancouver: کپی

موسوی سیدعبدالمجید، اسماعیلی ساری عباس، رجبی اسلامی هومن، وطن دوست صابر، پذیرا عبدالرحیم. بررسی میزان جیوه در چهار عضو (طحال,کلیه, باله و عضله) کوسه ماهی چانه سفید (Carcharhinus dussumieri) درسواحل استان بوشهر. فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)[Internet]. 1389؛4(2):9-18. Available from: https://sid.ir/paper/161551/fa

IEEE: کپی

سیدعبدالمجید موسوی، عباس اسماعیلی ساری، هومن رجبی اسلامی، صابر وطن دوست، و عبدالرحیم پذیرا، “بررسی میزان جیوه در چهار عضو (طحال,کلیه, باله و عضله) کوسه ماهی چانه سفید (Carcharhinus dussumieri) درسواحل استان بوشهر،” فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)، vol. 4، no. 2، pp. 9–18، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/161551/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button