مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,569
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

665
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تغییرات شاخص های احشایی، کبدی و سطوح اسیدهای چرب کبد بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss W., 1792) تحت تاثیر تغذیه با روغن های گیاهی

صفحات

 صفحه شروع 51 | صفحه پایان 60

چکیده

 ماهی قزل آلای رنگین کمان, برای رشد طبیعی همانند ماهی های دیگر به اسیدهای چرب سری n-3 و n-6 نیاز دارد. در این تحقیق, ارزیابی اثر مقایسه ای روغن های مختلف بر روی کبد بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان مورد بررسی قرار گرفت. بنابراین شاخص های کبدی و احشایی و نیز ترکیب اسیدهای چرب روغن کبد قزل آلای رنگین کمان تغذیه شده با خوراک های حاوی روغن ماهی و روغن های گیاهی کانولا و آفتابگردان مورد مطالعه قرار گرفتند. ماهیان جوان قزل آلای رنگین کمان با متوسط وزن تقریبی اولیه 5.95±0.65 گرم, توسط غذاهای آزمایشگاهی طی 60 روز تغذیه شدند. بر اساس نتایج, شاخص احشایی (VSI) ماهیان تغذیه شده با روغن های ماهی, کانولا و آفتابگردان به ترتیب 17.87±1.10, 18.05±0.15 و 17.2±0.18 بوده, در حالی که شاخص کبدی (HSI) به ترتیب 1.55±1.09, 1.65±1.05 و 1.61±0.42 برآورد گردید. در بین ترکیب اسیدهای چرب بافت کبد ماهیان مورد مطالعه, بین گروه تغذیه شده با روغن ماهی و سایر گروه ها اختلاف معنی داری در مجموع اسیدهای چرب PUFA و همچنین مجموع n-3 و n-6 دیده شد (p<0.05). در حالی که هیچ اختلاف معنی داری بین مجموع اسیدهای چرب SFA, UFA, MUFA دیده نشد (p>0.05). بیشترین نسبت n-3 به n-6 در گروه آزمایشی روغن ماهی و کمترین نسبت در گروه آزمایشی روغن آفتابگردان دیده شده است. بر اساس نتایج بدست آمده, بیشترین مجموع DHA + EPA روغن بافت کبد ماهیان مورد مطالعه, در گروه آزمایشی روغن ماهی با مجموع 37.41 و کمترین آن در گروه آزمایشی روغن آفتابگردان با 19.51 گرم در 100 گرم دیده شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    هدایتی فرد، مسعود، ایرانی، مهرداد، گلشاهی، عیسی، بحرکاظمی، معصومه، یوسفیان، مهدی، و افشین، مهسا. (1392). تغییرات شاخص های احشایی, کبدی و سطوح اسیدهای چرب کبد بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss W., 1792) تحت تاثیر تغذیه با روغن های گیاهی. فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)، 7(2 (پیاپی 26))، 51-60. SID. https://sid.ir/paper/161575/fa

    Vancouver: کپی

    هدایتی فرد مسعود، ایرانی مهرداد، گلشاهی عیسی، بحرکاظمی معصومه، یوسفیان مهدی، افشین مهسا. تغییرات شاخص های احشایی, کبدی و سطوح اسیدهای چرب کبد بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss W., 1792) تحت تاثیر تغذیه با روغن های گیاهی. فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)[Internet]. 1392؛7(2 (پیاپی 26)):51-60. Available from: https://sid.ir/paper/161575/fa

    IEEE: کپی

    مسعود هدایتی فرد، مهرداد ایرانی، عیسی گلشاهی، معصومه بحرکاظمی، مهدی یوسفیان، و مهسا افشین، “تغییرات شاخص های احشایی, کبدی و سطوح اسیدهای چرب کبد بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss W., 1792) تحت تاثیر تغذیه با روغن های گیاهی،” فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)، vol. 7، no. 2 (پیاپی 26)، pp. 51–60، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/161575/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button