مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,690
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

678
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرهای جایگزینی کامل روغن ماهی با روغن های گیاهی بر پارامترهای رشد، کارایی غذا و پروفایل اسیدهای چرب عضله ماهیان قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)

صفحات

 صفحه شروع 13 | صفحه پایان 30

چکیده

 پژوهش حاضر به منظور ارزیابی اثرات جایگزینی کامل روغن ماهی با روغن گیاهی بر کارایی رشد, تغذیه, ترکیب شیمیایی لاشه و پروفایل اسید چرب ماهی قزل آلای رنگین کمان (وزن متوسط 63.5±0.06) طی یک دوره 50 روزه طراحی و اجرا گردید. 4 جیره غذایی ایزونیتروژنیک و ایزولیپیدیک شامل 100% روغن ماهی, 100% روغن سویا, 100% روغن آفتابگردان و 100% روغن کانولا با سه تکرار در هر تیمار فرموله گردید. بر اساس نتایج حاصله تفاوت معنی داری در پارامترهای وزن نهایی, افزایش وزن بدن, درصد افزایش وزن بدن, نرخ رشد ویژه, ضریب تبدیل غذایی, نسبت کارایی پروتئین و ترکیب شیمیایی لاشه (پروتئین کل, چربی کل, رطوبت, خاکستر) مشاهده نگردید (P>0.05). در صورتی که ﺗﺮﻛﻴﺐ اﺳﻴﺪﻫﺎی ﭼﺮب عضله ﺑﻪﻣﻴﺰان ﺑﺴﻴﺎر زﻳﺎد منعکس کننده ﺗﺮﻛﻴﺐ اﺳﻴﺪﻫﺎی ﭼﺮب ﻣﻨﺎﺑﻊ ﭼﺮﺑﻲ افزوده ﺷﺪه ﺑﻪ جیره های ﻏﺬاﻳﻲ ﺑﻮد. جایگزین نمودن کامل روغن ماهی با روغن های گیاهی به طور مشخص باعث کاهش محتوای اسیدهای چرب امگا -3 به ویژه ایکوزاپنتانوئیک اسید (EPA), دوکوزاهگزائونیک اسید (DHA) و افزایش اسیدهای چرب w-6 نظیر لینولئیک اسید(C18:2 n-6) شد. بیشترین میزان اسید چرب امگا -3, EPA و DHA در لاشه ماهیان قزل آلا تغذیه شده با جیره حاوی 100% روغن ماهی مشاهده شد (P£0.05). محتوای اسید چرب EPA و DHA در لاشه ماهیان قزل آلا تغذیه شده با جیره حاوی 100% روغن کانولا, روغن سویا و روغن آفتابگردان اختلاف معنی داری با هم نداشتند (P>0.05). بیشترین نسبت w-3/w-6 در فیله ماهیان تغذیه شده با 100% روغن ماهی اندازه گیری شد (P£0.05). اختلاف معنی داری بین تیمارهای روغن گیاهی از نظر نسبت w-3/w-6 مشاهده نشد (P>0.05). در تحقیق حاضر شاخص PUFA/SFA در تیمار روغن کانولا و آفتابگردان بالاترین میزان و تیمار روغن ماهی کمترین میزان را به خود اختصاص داد. نسبت PUFA/SFA برای تمامی تیمارها بیشتر از نسبت توصیه شده توسط HMSO بود (P>0.05). بر اساس نتایج پارامترهای رشد و ترکیب شیمیایی حاصل از این تحقیق به جهت حفظ سطوح مناسبی از اسیدهای چرب امگا -3 به ویژه EPA و DHA که در سلامت انسان بسیار موثر است, ترکیبی از روغن ماهی با روغن گیاهی بویژه روغن کانولا و سویا به جهت داشتن مقادیر قابل توجهی از اسیدهای چرب ضروری آلفا لینولنیک (C18:3 n-3) و لینولئیک اسید, در جیره ماهی قزل آلا استفاده شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    جرجانی، سارا، قلیچی، افشین، و بغدادی، آسیه. (1393). اثرهای جایگزینی کامل روغن ماهی با روغن های گیاهی بر پارامترهای رشد, کارایی غذا و پروفایل اسیدهای چرب عضله ماهیان قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)، 8(3)، 13-30. SID. https://sid.ir/paper/242166/fa

    Vancouver: کپی

    جرجانی سارا، قلیچی افشین، بغدادی آسیه. اثرهای جایگزینی کامل روغن ماهی با روغن های گیاهی بر پارامترهای رشد, کارایی غذا و پروفایل اسیدهای چرب عضله ماهیان قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)[Internet]. 1393؛8(3):13-30. Available from: https://sid.ir/paper/242166/fa

    IEEE: کپی

    سارا جرجانی، افشین قلیچی، و آسیه بغدادی، “اثرهای جایگزینی کامل روغن ماهی با روغن های گیاهی بر پارامترهای رشد, کارایی غذا و پروفایل اسیدهای چرب عضله ماهیان قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)،” توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)، vol. 8، no. 3، pp. 13–30، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/242166/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button