مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,258
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

553
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سطوح مختلف پربیوتیک مانان الیگوساکارید بر شاخص های رشد، بازماندگی و ترکیب بدن ماهی خواجو (Schizothorax zarudnyi)

صفحات

 صفحه شروع 27 | صفحه پایان 36

کلیدواژه

ماهی خواجو (Schizothorax zarudnyi)Q2

چکیده

 این پژوهش به منظور ارزیابی تاثیر سطوح مختلف پربیوتیک مانان الیگوساکارید بر شاخص های رشد, بازماندگی و ترکیب بدن ماهی خواجو (Schizothorax zarudnyi) به مدت 45 روز انجام گرفت. آزمایش با استفاده از طرح کاملا تصادفی شامل سطوح صفر (شاهد), 1, 2 و 3 گرم پربیوتیک مانان الیگوساکارید به ازای هر کیلوگرم جیره تجاری (35 درصد پروتئین و 12 درصد چربی) در قالب 4 تیمار با 3 تکرار طراحی شد. آزمایش نام برده درون مخازن پلاستیکی 1600 لیتری شامل 600 لیتر آب اجرا شد. در هر مخزن, تعداد 11 عدد ماهی خواجو با میانگین وزنی 64.11±3.45 گرم ذخیره سازی و روزانه با غذای دستی در دو وعده تغذیه شدند. با توجه به نتایج به دست آمده تفاوت معنی داری از نظر رشد و کارایی تغذیه در بین تیمارهای شاهد و شامل MOS به دست آمد, به طوری که در فاکتورهای نسبت کارایی پروتئین و میانگین وزن هفتگی اختلاف معنی دار مشاهده شد (p<0.05) و تیمار 3 گرم مانان الیگوساکارید در کیلوگرم جیره بیش ترین میزان این شاخص ها را به خود اختصاص داد. شاخص قیمت و ضریب تبدیل غذایی در ماهیانی که با غذای شامل 2 و 3 گرم پربیوتیک مانان الیگوساکارید در کیلوگرم جیره تغذیه شدند به طور معنی داری (p<0.05) پایین تر از گروه شاهد بود. در طول دوره آزمایش, ماهیان همه تیمارها سالم بودند و هیچ گونه تلفاتی اتفاق نیفتاد. نتایج نشان داد که افزودن مانان الیگوساکارید به جیره در سطح 3 گرم در کیلوگرم جیره باعث افزایش معنی دار در مقدار پروتئین لاشه شده است (p<0.05). بیش ترین و کم ترین میزان پروتئین لاشه به ترتیب در سطح 3 گرم و گروه شاهد مشاهده شد. همچنین در میزان چربی و خاکستر اختلاف معنی داری بین تیمارها مشاهده شد که بیش ترین میزان چربی در تیمار 1 گرم پربیوتیک مانان الیگوساکارید در کیلوگرم جیره و بیش ترین میزان خاکستر در تیمار 3 گرم پربیوتیک مانان الیگوساکارید در کیلوگرم جیره به دست آمد (p<0.05), اما تفاوت معنی داری در میزان رطوبت لاشه در بین تیمارهای آزمایشی مشاهده نشد. نتایج به دست آمده مشخص نمود که افزودن 3 گرم پربیوتیک مانان الیگوساکارید در هر کیلوگرم جیره غذایی ماهی خواجو می تواند در بهبود عملکرد رشد, تولید نهایی و ترکیب مغذی بدن (میزان پروتئین لاشه ماهی) موثر واقع شود و این پربیوتیک می تواند به عنوان یک مکمل مناسب برای جیره غذایی ماهی خواجو مد نظر قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    جهانجو، وحیده، قرایی، احمد، و اکرمی، رضا. (1392). تاثیر سطوح مختلف پربیوتیک مانان الیگوساکارید بر شاخص های رشد, بازماندگی و ترکیب بدن ماهی خواجو (Schizothorax zarudnyi). فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)، 7(4 (پیاپی 28))، 27-36. SID. https://sid.ir/paper/161899/fa

    Vancouver: کپی

    جهانجو وحیده، قرایی احمد، اکرمی رضا. تاثیر سطوح مختلف پربیوتیک مانان الیگوساکارید بر شاخص های رشد, بازماندگی و ترکیب بدن ماهی خواجو (Schizothorax zarudnyi). فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)[Internet]. 1392؛7(4 (پیاپی 28)):27-36. Available from: https://sid.ir/paper/161899/fa

    IEEE: کپی

    وحیده جهانجو، احمد قرایی، و رضا اکرمی، “تاثیر سطوح مختلف پربیوتیک مانان الیگوساکارید بر شاخص های رشد, بازماندگی و ترکیب بدن ماهی خواجو (Schizothorax zarudnyi)،” فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)، vol. 7، no. 4 (پیاپی 28)، pp. 27–36، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/161899/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button